Kelemen tesztelte a Stieglitz elleni taktikát

Kelemen Balázs (18-0-0, 12 KO/TKO) látványos főpróbát tartott a Robert Stieglitz (46-3-0, 26 KO/TKO) elleni nagyközépsúlyú világbajnoki címmeccsre, ugyanis Baran Attila (13-7-0, 7 KO/TKO) ellen nagyon taktikus, fegyelmezett boksszal szerezte meg a magyar bajnoki övet a Ferobox Event szentesi profi bokszgáláján.

Balázs elárulta, hogy mérhetetlenül boldog, hiszen még soha nem mondhatta el magáról hivatalosan, hogy az ország legjobbja. A 35 éves ökölvívó talán pályafutása egyik legjobb teljesítményével állt elő, hiszen rendkívül fegyelmezett, ahogy menedzsere, Rácz Félix mondta, „műszerész bunyót” mutatott a ringben Baran Attila ellen. „Ez volt az edzőimmel előre megbeszélt taktika” – reagált a felvetésre Balázs. „Mivel már a Stieglitz elleni vb-címmeccsre nézünk előre, az edzőimmel az ott alkalmazandó taktikát dolgoztuk ki. A világbajnok ellen nem nyílhatok ki, nem állhatok oda verekedni. Távol kell magamtól tartanom, úgy, hogy közben végig foglalkoztatom, és a hibára késztetem. Nem feltétlenül kell felvállalnom azt a nyílt sisakos küzdelmet, ami neki jobban fekszik. Ezt most nagyon jól ki tudtam próbálni meccshelyzetben, ráadásul Attila személyében egy remek ökölvívó ellen. Szinte minden úgy sikerült, ahogy elterveztük. Ez lehet a nyerő taktika Stieglitz ellen is! Volt azért pár hibám, ezeket már össze is írtuk edzőimmel, ki fogjuk őket javítani.”

Öröm volt látni, hogy Balázst egy pillanatra sem kapta el a hév, végig betartotta az edzői utasításokat. „Nagyon nyugodt voltam, szerintem többek közt azért, mert jót tett nekem a lipcsei kirándulás. Az a nagy felhajtás, amit ott tapasztaltam Stieglitz címmeccsén, megerősítette a lelkemet. Végig éreztem, hogy minden rendben, a ringbe vezető úton is már tisztában voltam vele, hogy mit kell csinálnom, nem nyomott a tét. Szép is lett volna, ha egy magyar bajnoki öv súlya agyonnyom, hiszen akkor mi lenne a vb-címmeccsen?” A bajnok ráadásul, jól láthatóan, könnyedén bokszolta le a 10 menetet. „Mentálisan és fizikálisan is nagyon jól bírtam.”

A meccs előtt is nyílt titok volt, hogy Baran Attilával nagyon jó kapcsolatot ápol Balázs. „Gratuláltunk egymásnak a meccs után. Jóbarátok maradtunk, ez nem változott meg. Ugyanúgy segíteni fogjuk egymás a felkészülésben, már Stieglitz ellen is számítok rá.” Balázs az öv mellé még egy jutalmat kapott: két hétig pihenhet, bár a boksztól így sem szakad el teljesen. „Az első hét nagy része a tv-s szereplésekkel, interjúkkal megy el és persze találkozom az ismerősökkel, barátokkal is. Ezen kívül pénteken megyek Ausztriába sparringolni, mert Timy Shalának címmeccse lesz és megkért, hogy segítsek neki. Utána viszont csak a horgászat és semmi más. Szeretném megfogni anyukámnak a karácsonyi süllőket. A két hét pihenő után újrakezdem az edzéseket. De először csak csiszoljuk, finomítjuk a hibákat. Aztán, ha megvan a meccsidőpont, akkor jön egy 8-10 hetes, jóval erősebb edzőtábor. Ugyanazt a munkát kell elvégeznünk, mint most, és akkor minden rendben lesz!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*