Kedvező fogadtatásra talált az Itthon vagy – Magyarország, szeretlek! országos akció

Kedvező fogadtatásra talált a megyeszékhelyek polgármestereinek körében az Itthon vagy – Magyarország, szeretlek! című országos akció terve. Rákay Philip, az MTV Zrt. programigazgatója az elmúlt napokban személyesen egyeztetett 19 megyeszékhely polgármesterével a program kapcsán. A városvezetők döntő többsége üdvözölte azt a lehetőséget, hogy városuk csatlakozzon a közmédia szeptember utolsó hétvégéjére készülő kétnapos, tematikus műsorfolyamába, megmutatva szűkebb pátriájuk, térségük kincseit.

„Ha csak a megyeszékhelyek lakosságát számolom, nagyjából 3,5 millió emberhez biztosan eljut majd a polgármesterek segítségével ez a nemes kezdeményezés. És akkor még nem beszéltem a kisebb városok, falvak, vagy akár az Egyesült Államokban élő magyarok csatlakozási szándékáról, pályázatairól. Ilyen szintű érdeklődésre legmerészebb álmaimban sem számítottam” – mondta Rákay Philip

 “Ez a siker is azt bizonyítja, ha a hazánkról van szó, mindenkiben megszólal egy belső hang, mely arra sarkall: bárhol is éljünk a világban, egy dolog biztosan összeköt bennünket: magyarok vagyunk, s jó ügyekért össze kell találkozzunk. Talán nem tűnik elbizakodottságnak, de ha jól sáfárkodunk a lehetőségeinkkel, országos jelentőségű Szent Mihály-napi rendezvénysorozat jelenhet meg a közmédia csatornáin” – fogalmazott a programigazgató.

Szeptember 28-ra és 29-re Magyarországgal kapcsolatos húszórás műsorfolyammal készül a közmédia: a Magyarország, szeretlek! című műsor adja majd a vezérfonalat, de a hétvége alatt számos más, hazánkkal kapcsolatos kisfilmbejátszás is látható lesz az M1 csatornán.

Pályázni augusztus elsejéig lehet, majd kiválasztják azokat a településeket, amelyekről kisfilmek készülnek, illetve az élő műsor házigazdái lehetnek. A tervek szerint a szeptemberi hétvégén az M1-en kívül a közmédia számos más csatornája is bekapcsolódik a műsorfolyamba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*