Juhász Csaba: Renault Clio R3-al a Mikulás Rallyn

Juhász Csaba - Juhász Zsolt Crash-Men Team - Renault Clio R3 Mikulás Rally 2015.12.05-06.

Juhász Csaba – Juhász Zsolt Crash-Men Team – Renault Clio R3 Mikulás Rally 2015.12.05-06.

20151201_164909A hétvégén egy Renault Clio R3-as versenyautóval fogsz rajthoz állni a Mikulás Rallyn, ami murva verseny.

 

A 2B Rally bocsátja rendelkezésedre ezt a járművet, ők is fogják szervizelni a teszten és a versenyen is? – Igen, ez egy komplett szolgáltatás. Úgy gondolom, hogy ez csak így működhet jól. Ez egy profi csapat, egy profi autóval.

Ha már beszéltünk a tesztről mit is szeretnél elérni vele?

– Szeretnénk a teszten egy kicsit bemelegedni a versenyre. 2009-ben mentem utoljára murván, ráadásul sosem mentem még ilyen autóval. Így hát bőven rám fér a gyakorlás.

Séta kocsikázást szeretnétek vele, vagy azért néha meghúzgálod majd a kéziféket is?

– Szeretnék majd egyre gyorsabban menni az autóval, próbálnám megismerni az autó határait. A kézifék használata nálam alapvető dolog, anélkül nem is rally, a rally.

Honnan jött a gondolat, hogy egy Renault Clio R3-vel indulj ezen a versenyen?

– Ezzel a Clio R3-as kocsival hosszú távú terveink vannak. Ez most egy 70 km-es teszt lesz, ami a jövő évre nézve nagyon hasznos lehet.

Mi a célotok ezen Mikulás Rallyn? –  Az hogy minél jobban kiismerjük az autó viselkedését és a gumikat is, amikkel jövőre menni fogunk. Lehet, hogy kipróbálunk majd több beállítást is. Ezt a versenyt egyértelműen erre szánjuk. Az autót egy széria motorral hozza a 2Brally csapat, mivel most nem az eredmény fontos, hanem az autó tesztelése.

– Hajósi Miklós –

www.hajoka.hu