Jön! Az ellenállás napja

elleneallas napjaA Demokratikus Koalíció július 12-ére, szombatra meghirdeti Az Ellenállás Napját. Várunk minden demokratát, akinek elege van az Orbán-rezsimből és helyre akarja állítani a szabadság, a demokrácia, a szolidaritás eszményét. Mutassuk meg az Orbán-rezsimnek, hogy elegünk van a maffiakormány korrupciójából, a kirekesztésből, emberek milliónak megalázásából, a növekvő szegénységből, a fiatal generáció reményvesztettségéből.

Itt az ideje az ellenállásnak. Mutassuk meg a hatalomnak, hogy elegünk van.

A demonstráció helyszíne: Budapest, V. Batthyány-örökmécses (Hold utca-Báthory utca sarka)
A program 15:30-kor kezdődik. Fellép: Balássy Betti és Varga Feri.

Beszédet mond: Gyurcsány Ferenc, a Magyar Köztársaság korábbi miniszterelnöke, a Demokratikus Koalíció elnöke, Kerék-Bárczy Szabolcs, a DK elnökségének tagja, Eörsi Mátyás, a DK Országos Tanácsának tagja és Kunhalmi Ágnes, a Magyar Szocialista Párt budapesti elnöke.

A helyszínen lehetőség nyílik a megszűnés szélére sodródott Népszava című újság támogatására. Aktivistáink előfizetési lehetőséget tartalmazó lapokat osztanak szét.

A rendezvény után átvonulunk a Szabadság térre, ahol tiltakozunk az ott épülő Hazugság Emlékmű ellen. Arra kérjük a demonstráció résztvevőit, hogy zsebükben hozzanak egy-egy kavicsot, amelyet mementóként elhelyezünk a torzóként álló szobornál.

A Szabadság téri emlékműnél Vadai Ágnes, a DK alelnöke mond beszédet. A teljes program legkésőbb 17:45-kor véget ér.

A rendezvény moderátorai: Ekiudoko Mirjam és Gréczy Zsolt