Jogi segítségnyújtás az ÉSZAK-alföldi munkaerő-piaci szereplők számára

Július elsejétől működik az Észak-Alföld egészére kiterjedő, ingyenes és anonim jogsegély-szolgáltatás. A korábbihoz hasonló ingyenes jogsegély programokat folytató, jelenlegi nevén „Észak-Alföldi JOGpontok” projekt keretében, díjmentesen kérhető tanácsadás gyakorlott jogászoktól a munkajog, a cégjog, TB- és adójog területén. A várakozások szerint több mint 15 ezer munkaerő-piaci szereplő számára nyújthat segítséget a komplex szolgáltatás.

jogpontok

Az Észak-Alföldön is megkezdte működését a jogszerű foglalkoztatást elősegítő, komplex jogsegély-szolgáltatás. A program a GINOP-5.3.3-15-2015-00004 azonosító számú „Észak-Alföldi JOGpontok” című projekt keretében valósul meg, teljes mértékben az Európai Szociális Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat jóvoltából. A támogatás összege 576,72 millió forint. A projekt kedvezményezettjei az Ipartestületek Országos Szövetsége, valamint a Munkástanácsok Országos Szövetsége a be nem jelentett munkavállalás visszaszorításához, illetőleg az esetleges munkaügyi viták rendezéséhez kívánnak hozzájárulni szerte a régióban. Ennek érdekében a két érdekképviseleti szervezet a következő három évben több mint 15 ezer ügyfélnek kíván segítséget nyújtani széleskörű szolgáltatási portfolió keretében.

 

Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében összesen 31 helyszínen várják személyesen a tájékoztatást, vagy segítséget igénylő munkaerő-piaci szereplőket. Az ingyenes jogsegély igénybe vehető továbbá ingyenes zöld számon (06-80-77-88-00), valamint online és e-mailes formában a projekt honlapján (www.jogpontok.hu), októbertől pedig döntőbírói szolgáltatás keretében is tanácsadásban részesülhetnek az érdeklődők.

A projektről, a helyszínekről, az ügyfélfogadási időpontokról bővebb információ a www.jogpontok.hu oldalon érhető el.