Jazzy Street- Ha lemaradtál a szombati adásról, hallgasd meg kedden!

A Jazzy Street augusztus 31-i adásába a Frankfurti Autószalon újdonságai érkezett, de volt fekvőrendőr is, meg RallyCafé előzetes!

Ha lemaradtál a szombati adásról, hallgasd meg kedden!

Az első blokkban Varga Zsombornak, a Ford OR vezetőjének a segítségével a Ford kiállítási terület egyik legérdekesebb darabját mutatjuk be, amivel szerkesztőségünknek testközelből is sikerült megismerkedni, az előzetes sajtóbemutató keretein belül… Ez pedig nem más, mint az jövőbe mutató fejlesztéseket is felsorakoztató S-MAX tanulmányautó. E-mellett, bár csak egy mondat erejéig, a rövidesen piacra kerülő de még tikos luxusmodellről is szót ejtünk.

Ezt követően villámlátogatást teszünk a Renault, a Citroen és a Volvo épülő standjain. Ebből kiderül, hogy itt mutatkozik be az új Dacia Duster, a Citroennél újra virágzik a Cactus, és sorban állnak az újdonságok, a Volvonál pedig egy csodás kupé tanulmány lesz a jövő modelljeinek előhírnöke, és a kiállítási terület csillaga.

Dános András, az Opel PR igazgatója vezet be minket a márka kulisszái mögé, ahol számtalan újdonság vár majd az érdeklődőkre. Többek között a Monza tanulmányról, a megújult Insignia-ról és a bővülő motorpalettáról is szót ejtünk.

 

Jávor Dániel, a BMW és a Mini színeiben érkezik a Jazzy Streetre, ahol azután megvillantjuk az új 4-es kupét, a szénszálas karosszériával és elektromos hajtással érkező i3-ast,  beszélünk a DTM-es autóról, illetve a többi újdonságról és érdekességről. A Mini kiállítási területén egyenlőre még hiába keressük a megújulóban lévő új modellt, mivel azt Sir Alec Issigonis novemberi, 107. születésnapjára tartogatják, de azért a hívők láthatnak majd pár különlegességet a frankfurti standon is.

 

A német autóipar meghatározó márkáinak frankfurti standjain, dr. Vérten Sándor, a Porsche Hungária PR és marketing vezetője kalauzol végig minket, bár mint a beszélgetésből kiderül, néhány titokban tartott fehér folt miatt még lesz miről beszélnünk a szalon első napjai után is. Persze azért szót ejtünk a Golf R változatáról, az új Skodáról, a Seatokról és az Audi újdonságairól is.

 

Zárszóként dr. Vizi András a DAS szakjogásza is befut az adásba, ahol a törvénysértő módon megépített, szedett-vedett, autógyilkos fekvőrendőrök kerülnek a középpontba, illetve az ezeket építtető és hozzá nem értő, arrogáns önkormányzatokról is beszélünk. Mindenesetre egy fontos jogi tanáccsal is próbálunk segíteni a hozzánk forduló hallgatóinknak. A befejezés előtt még egy gyors előzetes is jön Mihályi Csabával, a RallyCafé főszerkesztőjével, aki jövő héten szombaton, az aktuális autósport magazin házigazdájaként érkezik meg a stúdióba.

 

Szombaton 9 és 10 óra között is várja Önöket Bögös Sándor, és a műsor valamennyi vendége. Ha lemaradnának, akkor kedden szokás szerint 20 és 21 óra között ismétlés a 90.9 Jazzyn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*