Javítani kell a Miskolc-Kassa kapcsolatot!

A jelenleginél jóval szorosabbra kell fűzni Miskolc és Kassa, illetve a kassai régió kapcsolatát. Erről egyeztetett csütörtökön Kassán dr. Pásztor Albert miskolci polgármesterjelölt és Zdenko Trebula, Kassa Regionális Önkormányzatának elnöke.

Megállapították: a két város, illetve a régió korábban példamutató együttműködése az elmúlt időszakban sekélyesebbé, felületesebbé vált. Ezen változtatni kell. Javítani kell például a közlekedési kapcsolatokat, különösen a magyar oldalon, hiszen Miskolcnak is érdeke, hogy profitálhasson a kassai nemzetközi repülőtér fejlesztéséből. A kulturális kapcsolatokat is szorosabbá lehet tenni, főleg most, hiszen nemrégiben újították fel Kassán a város színházát.

Egyetértettek abban, hogy a jelenleginél jóval nagyobb hangsúlyt kell fektetni a határokon átnyúló beruházásokhoz igénybe vehető uniós források megszerzésére, hiszen a támogatott fejlesztések értékeket, s ami fő, elsősorban munkahelyeket teremtenek. – írta szerkesztőségünknek megküldött közleményében Dr. Pásztor Albert polgármesterjelölt.