Ráomlott a pince három munkásra Miskolcon, ketten valószínűleg meghaltak

Valószínűleg két ember életét vesztette, miután ráomlott egy pince az ott dolgozó munkásokra szerda reggel Miskolcon – tájékoztatta Leskó Diána, az Országos Mentőszolgálat regionális szóvivője az MTI-t.

Tűzoltók Miskolcon a Selmeci utcában, ahol felújítási munkálatok végzése közben ráomlott egy pince három munkásra 2022. augusztus 31-én. A pince mennyezete beszakadt és maga alá temette a munkásokat. Az életjelet nem adó férfiak mentéséhez az omlásveszély miatt speciális intézkedésekre van szükség, ezeket most szervezik. MTI/Vajda János

    Egyelőre két ember került elő a romok alól, ők “láthatóan olyan sérüléseket szenvedtek, amelyek összeegyeztethetetlenek az élettel” – mondta. A halál megállapítása azonban csak hivatalos eljárásban lehetséges, és a testeket még nem tudták kiszabadítani a beomlott pince romjai alól – tette hozzá.
    A Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság korábban a police.hu oldalon azt közölte, hogy a pince három munkásra omlott rá; a férfiak felújítási munkálatokat végeztek a pincében, amikor a mennyezet beszakadt és maga alá temette őket.
    A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság a területet lezárta – írták, hozzátéve, hogy “az életjelet nem adó” férfiak mentéséhez az omlásveszély miatt speciális intézkedésekre van szükség, amelyeket még szerveznek.
    A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben – közölték.
    A baleset Miskolc miskolctapolcai, családi házas, üdülőiről ismert negyedében, a Selmeci utcában történt.

MTI