Itt a Jazzékiel remix album beharangozó dala Iamyanktól

A Jazzékiel Másokat szeretni című, zajos és borongós harmadik nagylemeze öt év után, idén februárban látott napvilágot. A zenekar fél évet sem várt, felkérte a hazai elektronikus élet néhány prominens képviselőjét, hogy értelmezzék újra az album egy-egy dalát, melynek máris itt az első darabja.

Az album beharangozójaként, az Iamyank remixelte, az Átkötőhöz készült videoklipet pedig a Jazzékiel énekese Jakab Péter rendezte, az operatőri munkát Kósa Péter végezte. Az Andrej Tarkovszij 1972-es Solaris című filmjének emblematikus autós jelenetét újragondoló fekete-fehér videóban Miklós Milán, a zenekar basszusgitárosa, valamint magát az átiratot jegyző Yank látható.

Jakab Péter:

“A video ötletét eredetileg a Portugálnak szántam, de aztán az a dal végül egy vinyl play videót kapott. Szerettem volna valami modern, hideg és futurisztikus anyagot, de ennek általában technikai korlátai vannak mindig. Egyszóval így hidaltuk át, hogy tudományos-fantasztikus is egyen, meg ne is.” 

 

 Jazzékiel – Átkötő [iamyank remix]:

https://youtu.be/4XcU5rD4tYw

Eredeti Solaris jelenet: https://www.youtube.com/watch?v=rswYl7RLRNE

A Jazzékiel Masokat_REMIXEK című kiadványa július 6-án jelenik meg, tracklistje (aminek a számozása a Másokat szeretni albumtól folytatódik) a közreműködők neveivel itt olvasható:

Jazzekiel_Masokat_REMIXEK

11_ [iamyank]_Atkoto 12_ [Egyedi Peti]_Gazdatlan 13_ [MrT2s]_Tisztas 14_ [Krizso]_Kitty 15_ [Freemen]_Portugal 16_ [Anorganik]_Oldat_a_sebre 17_ [Birtalan_Aron]_Masokat_szeretni 18_ [Belle_Belle]_Lepke 19_ [Sinus_Node]_A_madarak_elrepultek 20_ [Alley_Catss]_Regi_L.

 

https://www.facebook.com/jazzekiel

http://jazzekiel.bandcamp.com/album/m-sokat-szeretni-2015