Ismét baba-CD az év első újszülöttj​ének

Január 1-jén – a tavaly elindított hagyomány szellemében – ismét különleges zeneválogatással kedveskedik az Operaház az év első budapesti babájának. Ókovács Szilveszter főigazgató a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjában személyesen adta át az Útravaló 2014 című CD-t az újszülöttnek, Fiala Milán Dánielnek, és szüleinek.

A Magyar Állami Operaház a jövő nemzedékének kulturális – ezen belül zenei – nevelését kiemelt feladatának tekinti. Ennek szellemében indította el tavaly az Útravaló CD-válogatás sorozatot, amely minden évben népszerű és a gyermekek alapműveltségében meghatározó szerepet játszó zeneművekből csemegéz. A dalszínház idén is minden magyar újszülötthöz – határainkon innen és túl – igyekszik eljuttatni az Útravaló CD-t, amelyen Mozart, Liszt, Brahms, Strauss, Chopin, Bach és Csajkovszkij remekművei csendülnek fel. Olyan dallamok, amelyeket mindenki ismer és szeret, amelyek színesebbé, gazdagabbá teszik minden felnövekvő generáció életét.
A válogatás ezúttal Kokas Katalin hegedűművész – maga is kétgyermekes édesanya – ajánlásával  jelent meg, aki így vall a zene erejéről: „Ezek a hangok a lélek olyan mélységébe jutnak el, ahová más nem. A zene felemel, megtisztít, megnyugtat, érzéseket kelt, gazdagít, harmóniára törekszik az első pillanattól fogva.”

Az Útravaló 2014 CD tartalma:

1. MOZART: A VARÁZSFUVOLA – NYITÁNY (CHRISTOPH ESCHENBACH)
2. CSAJKOVSZKIJ: A DIÓTÖRÕ – VIRÁGKERINGÕ (PINCHAS STEINBERG)
3. BACH: D-MOLL PARTITA – GIGUE (KELEMEN BARNABÁS – HEGEDŰ)
4. BRAHMS: 1. MAGYAR TÁNC (CHRISTOPH ESCHENBACH)
5. BEETHOVEN: EGMONT – NYITÁNY (KOVÁCS JÁNOS)
6. LISZT: SZERELMI ÁLMOK (JURIJ SZIMONOV)
7. STRAUSS: RÓZSALOVAG – SZVIT (JURAJ VALCUHA)
8. CHOPIN: CISZ-MOLL NOKTÜRN (TZIMON BARTO – ZONGORA)
9. SIBELIUS: VALSE TRISTE (LEIF SEGERSTAM)
10. BRAHMS: 17. MAGYAR TÁNC (DR. GYŐRIVÁNYI RÁTH GYÖRGY)
Közreműködik a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara – az Opera együttese.
A felvételek 2011 és 2013 között készültek a Magyar Állami Operaházban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*