Iskolákat zár be a működésképtelenség – Meg kell szüntetni a KLIK-et!

Egy nap sem telt el a köznevelésért felelős államtitkár lecserélése óta, már újabb iskola zárt be amiatt, hogy a KLIK nem fizette be az intézmény gázszámláját. Hiába állította az ellenkezőjét az Orbán által megálmodott szervezet, kiderült: a szolgáltató időben jelezte, hogy kikapcsolja az iskola fűtését.
A fideszes intézményfenntartó szervezet tehát csak az intézmények fenntartására alkalmatlan, hazudni pont ugyanúgy tud, mint létrehozói. A gyöngyöstarjáni iskola már a sokadik intézmény, amely a KLIK működésképtelenségét bizonyítja: korábban Somogyban több iskolában a fűtést, Nyíregyházán a villanyt kapcsolták ki a KLIK tartozásai miatt. A fideszes kevesek mindig elérik, hogy a sokak közül egyre kevesebben jussanak oktatáshoz, ha máshogy nem megy, akkor a fűtés vagy a villany kikapcsolásával.

A Demokratikus Koalíció szerint az oktatás ellehetetlenítésével az Orbán-kormány elárulta a magyar fiatalokat! A DK szerint azonnali hatállyal meg kell szüntetni az oktatást akadályozó KLIK-et!
A DK által képviselt Sokak Magyarországa meg fogja szüntetni a KLIK-et, vissza fogja adni az iskolák önállóságát és a szabad tankönyvválasztást, tehermentesíteni fogja a tanárokat és diákokat, továbbá fokozatosan emelni fogja a tanárok bérét. A Sokak Magyarországán nem kormányközpontú, hanem gyermekközpontú oktatásra van szükség.- írta szerkesztőségünknek megküldött közleményében Niedermüller Péter, Alelnök DK.