IPOSZ Jubileumi Évkönyv 1990-2015

A Szövetség 33. Közgyűlésén az IPOSZ Jubileumi Évkönyvet bocsát a nyilvánosság elé. A kiadvány a Szövetség lapjának, az idén első megjelenésének 60. évfordulóját ünneplő MV Iparos Újság Szerkesztőségének a gondozásában jelent meg.

A reprezentatív kiadvány több mint 200 fotón, 272 oldalon 110 területi és szakmai ipartestületet, megyei szövetséget, 62 vállalkozót, iparos dinasztiát, iparos vezetőt mutat be, fontosnak tartva, hogy az életük, a közösségi és szakmai munkájuk krónikája így is megmaradjon az utókor számára. Az emlékkönyv végig követi a kézművesség és szervezetei történetét, az elmúlt 25 év kihívásait és feladatait.

A kötet előszavában Tállai András miniszterhelyettes parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár többek között így fogalmazott: „Az IPOSZ jelentősége abban rejlik, hogy képviseli azokat a vállalkozásokat, amelyek a népi kézműves és hagyományos kisipari szakmákban szolgáltatói, termelői, szállítmányozási és egyéb irányú ipari, gazdasági tevékenységet folytatnak … segíti a magyar vállalkozásokat, a hazai iparosság és a kézműipar fejlődését”.

 

A reprezentatív kiadvány a kézműves értékekre, a kétkezi munka fontosságára hívja fel a társadalom figyelmét.