Indonézia a Sirha kiállításon

AZ INDONÉZ ÉLELMISZEREK, GASZTRONÓMIAI KÜLÖNLEGESSÉGEK És AZ INDONÉZ KULTÚRA BEMUTATKOZÁSA BUDAPESTEN

 Több mint 10.000 kilométerről érkezik Budapestre és májusban három nagyszabású esemény keretében is bemutatkozik élelmiszereivel, gasztronómiai különlegességeivel és sokszínű kultúrájával a Föld legnagyobb s egyben negyedik legnépesebb országa – a több, mint 18.000 szigetből álló – délkelet-ázsiai szigetország, az indonéz Köztársaság.
Indonézia gazdag gasztro-kultúrája május 9-11. között az élelmiszeripar-, pék- és cukrászipar, szálloda- és vendéglátóipar prémium kategóriás nemzetközi szakkiállításán, a Sirha Budapest 2016 rendezvényen, május 17-19. között a Nagy vásárcsarnokban, majd május 21-22-én a Millenáris Teátrumban megrendezésre kerülő jótékonysági vásárral egybekötött Indonéz Napok keretében mutatkozik be az Indonéz Köztársaság Nagykövetsége és az Indonéz
Kereskedelemfejlesztési Központ szervezésében.

Fotó: Dóka Attila, Juhász Melinda

sirha-160509-0916-0002_resize

 INDONÉZ ÉLELMISZEREK BEMUTATKOZÁSA A SIRHA BUDAPEST 2016 KIÁLLÍTÁSON

 2016 május 9-én a Sirha Budapest 2016 kiállítás keretében Wening Esthyprobo, az Indonéz Köztársaság Magyarországra akkreditált nagykövete hivatalosan is megnyitotta az indonéz pavilont a Hungexpo A épületében. A kétévente megrendezésre kerülő Sirha, a világ egyik vezető nemzetközi élelmiszer-, és vendéglátó-ipari szakkiállítás sorozata, amelyre az idén mintegy 361 kiállító regisztrált, a szakmai látogatók száma pedig előreláthatólag meghaladhatja majd a 20 ezer főt is.
Az lndonesian Trade Promotion Center (ITPC) Budapest és az Indonéz Köztársaság Nagykövetsége támogatásával, valamint nyolc indonéz exportőrrel és magyar beszállitóval együttműködésben szervezett látványos bemutatkozás legfontosabb célja, hogy elősegítse az indonéz élelmiszerek megismertetését és népszerűsítését a magyar és kelet-közép-európai piac képviselői számára. Az indonéz standon ezúttal az Indofood Ltd., a Kemakmuran Niaga Mandiri, a Sinar Mas Ltd., a Toba Surimi, a 2 Tang Tea, a Garuda Food Ltd., az Esprecielo CV és a Mayer Kft. termékeivel találkozhatunk.

sirha-160509-1111-0074_resize
fajták, a pálmaolaj, a kókusztermékek, az instant tészták, a kekszek, a különféle szószok, az étolajfélék és a feldolgozott halételek változatos termékpalettáját. A ként az élelmiszerek
– bevezetését a magyar piacra.

sirha-160509-1112-0006_resize
A Sirha Budapest egyetlen ázsiai kiállítójaként az indonéz pavilon megnyitását jelentős szakmai- és médiaérdeklődés kísérte. A megnyitó színes és átfogó programját balinéz táncbemutató, indonéz ételek és kávék kóstolása, valamint a kiállítócégek és termékeik bemutatkozása tette teljessé.
A megnyitó eseményen Wening Esthyprobo nagykövet asszony és Hikmat Rijadi, az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ (ITPC) igazgatója ismertették az Indonéz Nagykövetség és az ITPC szervezésében a közeljövőben megvalósuló további indonéz programokat is. Május 1719. között a Nagy vásárcsarnokban Indonéz Napok lesznek, május 21-22-én a Millenáris Teátrumban Indonéz Napok és Jótékonysági Vásár címmel nagyszabású ingyenes családi eseményre várják a látogatókat, július 22-24-én a fiatal indonéz autóversenyző, Rio Haryanto pedig a Hungaroringen, a Formula 1 Magyar Nagydíjon debütál majd. A magyarországi indonéz programok mellett felhívták a figyelmet az indonéz fővárosban, Jakartában 2016. október 12-16. között megrendezésre kerülő Trade Expo Indonesia-ra is.