Ifjú pecások, versenyre fel!

Ingyenes pecázást és a horgászat alapjainak elsajátítását ígéri a Fishing & Hunting csatorna nyári rendezvénysorozata. Az ifjú horgászok minden hétvégén kifoghatják, ha nem is az aranyhalat, de kárászok, keszegek és pontyok garmadáját.

ladanyi_tamas_kisfiaval

Ladányi Tamás kisfiával

Július első szombatjától augusztus végéig minden hétvégén, a budai Millenáris Parkba várják a fiatal Ho-ho-horgászokat, akik a Gasztro Piknik és Night Market programsorozat részeként kis keszegeket, kárászokat és pontyokat emelhetnek ki a dísztóból elkerített tavacskából. Egyszerre 50-60 lurkó próbálhatja ki a pecázás élményét, de a program alatt több száz-ezer érdeklődőre számítanak. Amolyan igazi apa-fiú program lesz a „Fishing & Hunting Gyermek Horgászverseny”, ahol mindenki botot ragadhat. Regisztrálni most szombaton és vasárnap délelőtt 9 órától lehet, magát a versenyt 12 órától tartják. A keszegek legügyesebb rémei fél éves Magyar Horgász előfizetést kapnak ajándékba. A verseny előtt és után, a magyar horgászok és vadászok csatornája részéről Ladányi Tamás főszerkesztő – egykori tanár – oktatja majd az új generációt a horgászat csínjára-bínjára.

„Nagyon sok gyerek érdeklődik őszintén a horgászat csodája és a Fishing & Hunting műsorai iránt. Gátlások nélkül odajönnek hozzánk a kiállításokon és kérdeznek, kérdeznek, kérdeznek. Szívesen nézik és élvezik a szép természetfilmeket, valamint azt a hangulatot, amit ez az életmód kínál. Magam is hat esztendősen, vagyis negyven éve kezdtem el a horgászást a nagyapámmal. Manapság pedig a hét éves kisfiamat tanítgatom a halfogás művészetére. Ez egy nagyon fontos időszak, amikor a gyerekek a kis halakkal megtanulhatják az alapokat, hogy később aztán a megtermettebb halakkal való küzdelem minél nagyobb élvezett okozzon” – mondta a főszerkesztő, aki a csalizás, a horgászbot-tartás valamint a „catch and release”, vagyis a „fogd ki és ereszd el” elméletére tanítja majd a jelentkezőket.

A telepített halak a nyár végéig a tóban maradhatnak, így a résztvevőknek – ha nem is versenykörülmények között, de – minden hétvégén lehetőségük nyílik a pecázásra.

A Fishing & Hunting az ország első horgász- és vadász csatornája, amely már nyolc éve szolgálja a természet, valamint a horgászat és a vadászat szerelmeseit.

A Fishing & Hunting Gyermek Horgászverseny helyszíne és időpontja: Millenáris Park (1024 Budapest, Kis Rókus u. 16–20.), 2013. július 6-7.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*