Ifjabb Tóth Imre: „Most jöhet az éjszakai műszak”

2014-BMW Racing Team Toth-Imola-péntek1.jpgA BMW Racing Team Toth csapatának fiatal versenyzője, Sebestyén Péter folyamatosan gyorsulva limiten belül maradt a Superbike-vb imolai hétvégéjének pénteki edzésein

A hétvégén kerül megrendezésre a Superbike világbajnokság idei negyedik versenyhétvégéje az olaszországi Imolában. Jó hír, hogy a BMW Racing Team Toth pilótakettőse – ifjabb Tóth Imre és Sebestyén Péter – folyamatosan gyorsul a legendás versenypályán, ráadásul az erre a hétvégére ismét bizalmat kapó 19 éves motoros már az első két edzésen megfutotta a limit időt. Imi egyelőre a 25., míg Peti a 27. helyről várja a szombati folytatást.

Negyedik versenyhétvégéjét teljesíti a Superbike világbajnokság csúcskategóriájában induló magyar csapat, a BMW Racing Team Toth. A gárda versenyről versenyre keményen dolgozik azért, hogy megszerezzék első vb-pontjukat – ifjabb Tóth Imre Phillip Islanden és Assenben is csupán egy hellyel csúszott le a pontszerzésről –, és a gyors pályák közé tartozó Imolában eddig mind Imre, mind pedig Sebestyén Péter folyamatosan javított a köridején.

Az imolai versenyhétvégére is bizonyítási lehetőséget kapó 19 éves Sebestyén talán egy kicsit nyugodtabban várhatja a folytatást, ugyanis Assennel ellentétben, már pénteken megfutotta a folytatáshoz szükséges limit időt, ráadásul a délelőtthöz képest – 1:56.788 – több mint 1,6 másodpercet javult délután – 1:55.102 –, ami biztató a továbbiakra nézve.

„A motoromban kicserélték az Assenben meghibásodott blokkot, ami megbízhatóan dolgozott egész nap. A lendületes részeken egész jó időket tudtam motorozni, ám a technikás kanyarokban és a féktávokon továbbra is gondjaim vannak. Örömmel tölt el, hogy otthonról nagyon sok biztatást kapunk, és ennek a lélektani támogatásnak is köszönhetően a szezonban először már pénteken sikerült megfutnom a limit időt. A beállításokkal is pozitív irányba mozdultunk el, bár az optimálistól még nagyon messze vagyunk. Dolgozunk tovább, mindent megteszünk azért, hogy tovább tudjunk faragni a hátrányunkból”– mondta Sebestyén Péter, aki az első napot a 27. helyen zárta.

Ifjabb Tóth Imre szerint most tapasztalta meg először, milyen kemény fizikai terhelésnek van kitéve minden versenyző a csúcskategóriában. Noha ő is gyorsult délelőtthöz képest – hat tizedet javított –, egyelőre nem talált megoldást a BMW hátuljának csúszkálására.

„Elképesztően megterhelő volt ez a két edzés, az imolai pálya igencsak igénybe veszi az embert. Úgy érzem, az eddigi versenyekhez képest összeszedettebb a teljesítményünk, és ha végre sikerül megoldani azt, hogy a motor hátulja ne csúszkáljon, akkor az időm is tovább javulhat. Most jöhet az éjszakai műszak, kielemezzük az adatokat, hogy a holnapi, harmadik edzésen már az általunk is elvárt teljesítményt nyújthassuk”– fogalmazott ifjabb Tóth Imre, aki a 25. pozícióban várja a szombati folytatást.

A hétvége menetrendje

Szombat (május 10.)

9.45 – 10.30 Superbike harmadik szabadedzés

12.30 – 13.00 Superbike negyedik szabadedzés

15.00 – 15.40 Superbike időmérő, Superpole (SP1 + SP2)

Vasárnap (május 11.)

8.40 – 8.55 Superbike warm up

10.30 – Superbike első futam

13.10 – Superbike második futam