Idén is növekedéssel kalkulál az Auchan

Tavaly 8 százalék növekedéssel bruttó 324 milliárd forint árbevételt ért el az Auchan Magyarország Kft., az idén 3 százalékos növekedéssel kalkulál a vállalat, de sok múlik az év utolsó három hónapján amikor az éves bevétel 30 százaléka folyik be – mondta Dominique Ducoux vezérigazgató csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

    Az Auchan 16 éve működik a magyar piacon, ezalatt 200 milliárd forintot fektetett be, ebből 5 milliárd erre az évre jut.
    Az összeg felét a benzinkút hálózat fejlesztésére fordítják – tette hozzá a vezérigazgató, kiemelve azt, hogy 2013 óta a bevételeik fedezik a beruházásaikat, így nem szorulnak tulajdonosi tőkeemelésre, illetve hitelre.
    A társaság alkalmazottainak a száma 7 ezer, közülük az év végére 400 megváltozott munkaképességű lesz, akiknek a számát 2018-ra 1000-re növelik.
    Kiss Virág, a cég egyik HR vezetője elmondta, nem könnyített feltételekkel alkalmazzák a megváltozott munkaképességű dolgozókat, hanem az általuk maradéktalanul ellátható munkakörökben foglalkoztatják őket. Például a kert osztályon növényápolóként, vagy a lopásgátló felhelyezőként. Ezeket a munkaköröket értelmi fogyatékosok és autisták is elláthatják.
    A megváltozott munkaképességűek egynegyede hallássérült, ők pénztárosok, és kártyák felmutatásával kommunikálnak a vásárlókkal.
    Az MTI kérdésére a vezérigazgató elmondta, hogy a “pláza stop” törvény hatályba lépése óta nem kérték az illetékes bizottság hozzájárulást új áruház építésére. A ferihegyi és pécsi áruházukra még a törvény hatályba lépése előtt kaptak engedélyt.
Forrás:MTI