Ideje van a csendnek

A péntek éjszakai tragédia sokkja után minden európai embernek szüksége van az elmélyülésre. A Demokratikus Koalíció, miként Gyurcsány Ferenc pártelnök szombaton elmondta, ezekben a napokban távol tartja magát a belpolitikai vitáktól. A franciák és az európaiak gyászában osztozunk a mai napon. Európai polgártársainkkal együtt ma délben egy percre megállítjuk az időt, fejet hajtunk az áldozatok emléke előtt.

A parlament mai és holnapi munkájában nem veszünk részt. Az lenne a helyes, ha a Ház elnöke a megemlékezés és a gyász szavai után berekesztené az ülést, mert ideje van a csendnek.

A legszörnyűbb dráma pillanataiban is az a DK álláspontja, hogy több és erősebb Európára, a demokráciára, a szabadság védelmére van szükség. Tudjuk, hogy sok minden meg fog változni. A kérdés az, hogy az Európa jobb, erősebb, biztonságosabb hely lesz, vagy győzni fog a gyűlölet, a kirekesztés, és szélsőséges erők meggyengítik, rosszabb esetben szétverik az Európai Uniót. Mi az előbbiért fogunk harcolni. Írta szerkesztőségünknek megküldött közleményében  Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője.