I. Utazó Mackó Kiállítás a MÁV Nosztalgia Kft. Élményvonatain

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA A MÁV Nosztalgia Kft. a Macimúzeum közös szervezésében az I. Utazó Mackó Kiállításon a játék mackók varázslatos mesevilága elevenedik meg. A  Macimúzeum csapata ízelítőt ad abból a hatalmas magángyűjteményből, amelyet a rákóczifalvai születésű Balázs Antal és családja néhány évvel ezelőtt alapozott meg. A macik száma mára már elérte az 1700 darabot, számuk évről-évre gyarapodik. Az Élményvonaton megközelítően 200 maci tekinthető meg. Az Utazó Mackó Kiállítás idén két alkalommal tekinthető meg: 2013. szeptember 21-én az Őszi Bakonyba (Pannonhalma-Zirc célállomásokkal)  és október 5-én a Tokajba tartó Hegyalja Expresszen.

Az őszi Bakonyba induló kirándulóvonat Pannonhalmára és Zircre viszi a kulturális, bakancsos  vagy kerékpárral túrázókat. A Bakonyt keresztülszelő Cuha-patak alkotta völgy  hazánk egyik legérdekesebb természeti értéke, mely számtalan ritka növény- és állatfajnak ad menedéket. A vasútvonal legkülönlegesebb része a 3 alagúton és 2 völgyhídon keresztül futó vasúti pálya.

Az I. Utazó Mackó Kiállításra jegyek 300 Ft/fő áron válthatók.  A jegyár minden esetben tartalmazza a kiállítás megtekintését és egy maci menüt (málnaszörp és macis harapnivalók ) a gyerekeknek a büfé kocsiban.

A kerékpáros túrázókra is gondolnak, akik a VELO Veled! kerékpárszállító kocsiban helyezhetik el járműveiket.  A vonaton a kerékpárszállítás ingyenes.

Az Élményvonatos utazásra részvételi jegyek 6.990 Ft/fő-től válthatók!

További információ: www.mavnosztalgia.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*