I. Hagyományos kenyérsütő verseny fatüzelésű kemencékben

kenyerNovember 29-én kerül megrendezésre az ’I. Hagyományos kenyérsütő verseny fatüzelésű kemencékben’ elnevezésű program. Korábban még nem nagyon volt rá példa, hogy fatüzelésű kemencékben való sütéssel rendezzenek kenyérsütő versenyt kicsiny országunkban.

Ez az első alkalom, amikor hazánk vendéglátó diákjai összecsapnak pék diákokkal valamint amatőr kenyérsütőkkel. A verseny mellett ez egy nyílt alkalom ahol a jelenlévő pékeknek és pékmestereknek az érdeklődők feltehetik a kenyérsütéssel kapcsolatos kérdéseiket, valamint előzetes regisztráció alapján a versenyben is részt vehetnek.

A verseny fődíja amatőröknek egy 10.000 forint értékű ajándékcsomag. Az alapanyagot a szervezők biztosítják, csak szakajtót és dagasztót kell hozni.

Helyszín: Veranda Delikát – Budapest XVI. kerület Újszász utca 43.

A közönségnek lehetősége lesz a pálinka, sajt és pékárú kóstolókon kívül megtudni milyen nehéz is a zsűri munkája mikor ők is megkóstolhatják a kész műveket. A zsűri pékekből, pékmesterekből, kemence gyártókból és fogyasztókból áll össze.

És jöjjön, ami még eddig nem volt!

Magyar Csaba fog kenyeret sütni Turi Tibor pék szakoktatóval. Csabáról tudni kell, hogy zongoraművész és ezáltal nagyon kifinomult mozdulatokkal rendelkezik, amit a tészta minden bizonnyal meg fog hálálni.

Ami a legérdekesebb, hogy Csaba látássérült. Sokszor nem gondolunk bele, hogy számunkra az étel látványa milyen élvezetet tud nyújtani. Már maga a megtekintés is nagy élményt jelent. De aki nem lát, annak az íz, állag, illat a fontos.

Nagyon érdekes kísérlet lesz, és igyekszünk az őt kísérő többi látássérült kis diákot is megkérdezni, hogy melyik kenyér ízlett nekik a legjobban.

Szakmai támogató a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje, illetve a szövetség rendfője, Nárdai Anita pékmester.

Szervező: KemenceMánia, a mobil kemencék és hidegfüstölők szakértője és gyártója. Valamint a Veranda Delikát pékáru és minőségi áruk boltja.

A program hivatalos facebook oldala, ahol a versenyzők listáját folyamatosan frissítik: https://www.facebook.com/events/380691888763464

Minden érdeklődőt és újságírót szeretettel várunk.