Tudják, de nem mondják

Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke

Izgalmas esemény helyszíne volt tegnap a Hotel Benczúr Budapest terme: a Magyar Pékszövetség immár a XI. Szent István napi Kenyérversenyének második körös zsűrizésére került sor.

A sajtó képviselőit Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke, Ilonka Boldizsár, a Pékek és Cukrászok Világszövetségének örökös tiszteletbeli tagja, a Magyar Pékszövetség elnökségi tagja és egyben a zsűri elnöke köszöntötte.

A sajtó munkatársai a szakmai zsűrizés teljes ideje alatt jelen lehettek. A zsűri ki is választotta az Év Kenyerét, melyet várhatóan augusztus 19-21. között a Magyar Ízek Utcáján kóstolhat először a nagyközönség, de az első helyezést elért Szent István napi Kenyeret csak augusztus elején, az állami ünnepségek központi sajtótájékoztatóján mutatják be, ezért nem árulhatta el döntését a zsűri.

A versenyt ebben az évben három kategóriában hirdették meg: Szent István napi kenyér (hagyományos búzakenyér), Innovatív kenyér és Sétáló sütemény kategóriákban. Ez utóbbi kategória újdonság idén, és célja, hogy a közönség sétálva is élvezhesse a sütőipari termékeket.

Szöveg és kép:

Horváth Gábor Miklós