Hosszabbítsák meg a 3-as metrót Káposztásmegyerig!

mester_20141123Meghosszabbíttatná a 3-as metrót Káposztásmegyerig Horváth Imre, a vasárnapi időközi országgyűlési választás MSZP-s jelöltje.

A jelölt csütörtökön az Újpest központ metróállomás aluljárójában felállított kampánystandnál ismertette programjának fontosabb elemeit, így azt is, hogy szorgalmazni fogja a metróvonal meghosszabbítását a Szilas-patakig, valamint a vágányok és a szerelvények felújítását. Horváth Imre azt is ígérte, hogy harcolni fog a korrupció mindenfajta megnyilvánulásával szemben, továbbá a gyermekszegénység ellen, és tenni akar az idősek problémáinak megoldása érdekében, valamint a kerület közbiztonságának megerősítéséért. Jelezte: a vasárnapi választás tétje az, hogy sikerülhet-e megdönteni a kormányzó pártok parlamenti kétharmados többségét.

A jelölt – aki már háromszor nyert a IV. kerületben egyéni képviselői mandátumot – katonatiszti múltjára utalva harcedzettnek mondta magát, aki a csatában, tehát a mostani parlamenti képviselőválasztáson is győzni szeretne.

Arról beszélt, jól ismeri a helyiek sorsát és problémáit ezért képviselné az érdekeiket az Országgyűlésben, munkáját pedig elődje, (a júliusban elhunyt) Kiss Péter erkölcsi hagyományainak megfelelően végezné.

Arra kérte a helyieket, minél nagyobb számban menjenek el szavazni, hogy le tudják bontani a Fidesz-KDNP pártszövetség kétharmados parlamenti többségét.

Erre utalva Mesterházy Attila, az MSZP országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy ha a most vasárnapi újpesti és a jövő év elején esedékes veszprémi időközi országgyűlési választást is elvesztik a kormányzó pártok, akkor elvész a kétharmados országgyűlési többségük. A volt pártelnök arra kérte a más pártok szimpatizánsait is „a demokratikus oldalon”, hogy a szocialista jelöltre szavazzanak. Ha itt győzünk, egyetlen mandátumra leszünk attól, hogy a kétharmadot megdöntsük, és akkor nem tud a parlamentben a fideszes többség azt csinálni, amihez csak kedve van – fogalmazott.

Mesterházy Attila azt mondta, ha a helyiek vasárnap Horváth Imrére szavaznak, egészen biztos, hogy egy erős lobbistájuk lesz a Parlamentben.

Kunhalmi Ágnes, a budapesti MSZP elnöke – utalva az elmúlt hetek tüntetéseire – úgy vélte, „nincs az a demonstráció, amelyik ki tudna váltani egy szavazatot”. Szerinte a netadó bevezetésének a szándéka megmutatta, hogy a kormánynak fogalma sincs arról, hogyan lehetne az országot sikeressé tenni az információtechnológiára épülő modern világban. Véleménye szerint ma a vezetők az államigazgatást és a „kétharmados paravánt” felhasználva követhetnek el bűncselekményeket és korrupciót, ezért is kellene megnyerniük a kormánypártokkal szemben a két időközi parlamenti képviselőválasztást.

A Kiss Péter szocialista képviselő júliusi halála miatt kiírt időközi választásra 13 jelöltet vettek nyilvántartásba: öten függetlenként indulnak, van jelöltje a Fidesz-KDNP-nek, az MSZP-nek, a Jobbiknak, az LMP-nek, a Zöldek Pártjának, a Magyar Munkáspártnak, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának, valamint a Jólét és Szabadság Demokrata Közösségnek. A főváros 11-es számú országgyűlési egyéni választókerülete Újpest nagy részét és Angyalföld északi részét fedi le.

mester_ujpest_20141123