Homonnai és Mozgi is ezüstérmes Nanjingban!

Homonnai Luca és Mozgi Milán is ezüstérmet szerzett a nanjingi Ifjúsági Olimpián. Előbbi egy orosz, utóbbi nagyon szoros küzdelmeben egy fehérorosz versenyzőtől kapott ki.

A fiú kajakosok döntőjéről készült felvétel megtekintése miatt hosszú ideig nem volt hivatalos eredmény Mozgi Milán fináléját követően. A tokajiak kajakosa minimális különbséggel kapott ki fehérorosz riválisától, Sztaniszlav Dajnekától, aki azonban úgy tűnt, a cél előtt borult be a vízbe, így nem teljesítette a pályát. A felvétel elemzése után azonban kiderült, a fehérorosz hivatalosan is célba ért, így Mozgi, aki négy tizeddel maradt el tőle, az ezüstérmet vehette át.

„Az időjárás nem vett a kegyeibe minket, így elég nehéz volt versenyezni ezen a speciális, nyolcas alakú pályán. Sokat készültem erre a versenyre, és próbáltam mindent beleadni a fináléban is, most ennyit tudtam kihozni magamból. Bár szerettem volna aranyérmet nyerni, örülök ennek az ezüstnek is” – értékelt a versenyt követően Mozgi Milán.

Homonnai Luca nem gondolkozik abban, hogy „mi lett volna, ha…”. Mert bizony meglehet, a második kanyarban történt letámasztása miatt úszott el az arany és lett belőle ezüstérem Nanjingban.

„Hogy min múlik egy győzelem, nehéz megmondani. Ilyen szélben nehéz kajakozni, én sajnos a második kanyarnál megbillentem, le is támasztottam, és ezzel hátrányba kerültem. De felesleges ezen keseregni, örülök ennek az ezüstéremnek is és annak, hogy itt lehettem ezen az olimpián. Nagyon színvonalas a szervezés, jól érzem magam itt Nanjingban, és biztos vagyok benne, hogy ezek a napok egy életre szóló élményt adnak majd” – mondta Homonnai Luca.