HFC gála

 A Magyar MMA Prémium Liga februári megalakulása óta hosszú utat járt be:  a Fővárosi Nagycirkuszban indítottuk el első versenysorozatunkat. A budapesti debütálást követte Debrecen, Szeged és Pápa valamint extra állomásként Győr. A nyár folyamán Siófokon rendeztük meg az American Top Team válogatót, melynek győztesei decemberben részt vehetnek egy 10 napos edzőtáborban Floridában.

Külön büszkeségünk, hogy Perjés Dóra a budapesti gálánkon szerezte meg Európa bajnoki WFFA övét, melyet egy XFCi szerződés követett Brazíliába.

A világ másik fele sem maradt magyar versenyzők nélkül: segítségünkkel 4 tehetséges fiatal jutott ki Kínába 1 évre (Forró László, Imre Zsolt, Kovács László és Szabó Gábor).

Az idei szezon záró mérkőzéseit november 15-én 18:00-tól a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezzük meg, ahol  7 súlycsoportban 7 bajnoki övet adunk át.

A hét bajnoki mérkőzés párosítása:

-női -60kg Cseh-Lantos Renàta VS. Varju Zita -férfi -65kg Molnár Benjamin VS. Borics Ádám -férfi -71kg Furkó László VS. Róma Àdàm -férfi -77kg Kottes Pál VS. Boráros Gábor -férfi -84kg Gőz Bálint VS. Polgár Ádám -férfi -93kg Köllő Bence VS. Péter Norbert -férfi -120kg Jani István VS. Bíró Tibor A 2015-ös évadban vegyes torna rendszerekkel készülünk alapozva a mostani döntőbe jutott versenyzőkre, de mégis lehetőséget biztosítva a feltörekvő ambiciózus jelentkezőknek.

Az első év célkitűzése az volt, hogy szakítva a Magyarországon eddig  jelen lévő kommersz klubszintű gálákkal professzionális bajnokságot hozzunk létre. Külföldön már évek óta jól működő mintákra megalkottuk az HFC, vagyis a Hungarian Fight Championship bajnokságot, melyet a novemberi sajtótájékozatón  mutattunk be részletesen a nagyközösnégnek. A 2014-es szezonban minden versenyállomás más néven futott, ezentúl egységesen az HFC nevet viseli majd minden gálánk, ugyanazt a külcsínt és magas szintű szakmai színvonalat biztosítva  a szórakozni vágyó nézők és profi körülményeket érdemlő sportolók számára.

Az HFC márka egyben garancia is arra, hogy ne ismétlődhessen  meg többet az, ami a közelmúltban történt  és  rányomta a bélyegét a sportra. A márka bevezetését követően bevezetünk további két márkát, melyből az egyik az amatőr utánpótlásra épül, a másik már nemzetközi porondokon is rendszeresen teljesítőkre. Az HFC logóval ellátott pólók és nyakpántok már kaphatók, de lesz például utcai valamint edző ruházat, illetve egyéb ajándék tárgyak is. A non-food termékek mellett előre haladott tárgyalásokat folytatunk food termékek gyártásáról is.

Beszédet mondott Papp Valér (Magyar Grappling, Pankráció és MMA Szakági Szövetség elnöke) és Növényi Norbert (Magyar MMA Országos Küzdősport Szövetség elnöke)  akik a sportpolitikai nézeteinket mutatták be. Lehoczky Csaba (Magyar MMA Országos Küzdősport Szövetség alelnöke) a soron következő amatőr versenyekről, Sárközi Róbert (Magyar MMA Prémium Liga alelnöke) a külföldi lehetőségekről beszélt. A Hallgatói és Közösségi Sportegyesület és a Sportolók Szakszervezetének vezetői, Sörös Attila és Hortay Olivér is támogatásukról biztosították az HFC-t. A záróbeszédben Végh „Pumukli” Attila (Bellator félnehézsúlyú világbajnok) az HFC Final Gála Fővédnökeként hívta meg a résztvevőket a végső összecsapásra november 15-re.

Rendezvényünkön díjaztuk a kvalifikációs szezon legeredményesebb csapatát valamint az általunk támogatott jótékonysági kezdeményezést:

Az évad legsikeresebb csapata kitüntetést a Bárdosi Küzdősport Akadémia kapta, az oklevelet Bárdosi Sándor vezető edző személyesen vette át az HFC igazgatójától, Tánczos Gábortól.

Oklevelet kapott a Mózes MMA Team a sport népszerűsítéséért valamint a Bátortábor kis harcosainak gyűjtött támogatásukért. A jövőben az HFC valamennyi rendezvényén kihelyezett urnákba lehet dobni a Bátortábor részére szánt pénzbeni adományokat, valamint a bajnokok által aláírt pólók, kesztyűk, egyéb relikviák árveréséből befolyt összeget is a Tábor lakóinak adjuk át.