Hétvégén az M1-nél volt a labda

A sporté volt a főszerep az M1-en szombat délután. Először az MTK Budapest – DVTK OTP Liga mérkőzést közvetítette a csatorna, majd az MKB Veszprém KC–THW Kiel BL-negyeddöntő visszavágó mérkőzés következett.

A két sportesemény teljes közvetítési ideje alatt (délután kettő és háromnegyed hat között) összesen 1,1 millióan kapcsoltak az M1-re és nézték hosszabb-rövidebb ideig valamelyik meccset. A labdarúgó mérkőzés átlagos nézettsége 202 ezer fő volt, a kézilabda negyeddöntőé pedig 367 ezer fő.

Ahogy azt a sporteseményeknél megszokhattuk, a közönség nagyobb hányada a felnőtt férfiak köréből került ki: körükben a kézilabda mérkőzés közönségaránya például 26,7% volt (azaz a tévéző férfiak több mint negyede választotta szombat délutáni kikapcsolódásul az M1 közvetítését), de a meccsek idején a teljes népesség körében is az M1 volt a legnézettebb csatorna.

Vasárnap délután a Ferencváros – Videoton OTP Bank Liga mérkőzés közvetítésére és az azt megelőző stúdióbeszélgetésre is közel 900 ezer néző kapcsolt oda. Magának a mérkőzésnek a nézettsége 340 ezer fő volt, amellyel a saját idősávjában a teljes népesség körében a második legnézettebb lett, a felnőtt férfiaknál pedig – akiknek 21,2%-a választotta a mérkőzést a vasárnap délutáni tévés műsorkínálatból – a legmagasabb eredményt érte el.

Forrás: Nielsen Közönségmérés

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*