Házasélet gyerekkel? Így csináld, ha nem akarsz tragédiát!

Az Így jártam anyátokkal kedvenc házaspárja, Marshall és Lily látszólag elszakíthatatlanok, de a most futó nyolcadik évadban a gyermekük születése után a fiatalok kapcsolata válságba kerül. A Comedy Central sorozata humoros formában mindig komoly kérdéseket feszeget. Ami Marshallékkal történik, bármelyik friss családnál megeshet. Győri Szilvia szexuálpszichológus segítségével elemeztük, hogy mit kell tennie a fiatal pároknak, ha nem akarják, hogy a gyerekvállalás tönkretegye a kapcsolatukat.

Lily és Marshall életébe egyik napról a másikra köszönt be a kisfiuk, Marvin. A gyereknevelés mellett esténként úgy dőlnek be az ágyba, mint a frissen vágott fa.

Győri Szilvia szexuálpszichológus: „A gyerek születése után megváltoznak a szerepek, az addigi férfi-nő viszonyba érkezik egy harmadik fél is, az új szerepeket pedig nem lehet egyik percről a másikra megszokni. Ráadásul eleinte sokat kell éjszakázni is a baba miatt. Sokkal toleránsabbnak kell lennie mindkét félnek ahhoz, hogy ne kerüljön válságba a kapcsolat a megváltozott szerepek és az örökös fáradtság miatt.”

 

Furcsa szokásokat kezdenek felvenni, Lily heveny vonzódást mutat a kőrockerek felé, Marshall pedig új öltözködési stílust vesz fel, hátha fel tudja ezzel szítani a lángot.

„Jobb, ha megbeszéljük ezeket a dolgokat, mert ha a nő csak azt látja, hogy megváltozott a férje öltözködési stílusa, vagy jobban ad magára, akár azt is gondolhatja, hogy van valakije. De ha kimondjuk, hogy változásra van szükség, és pláne, ha teszünk is ezért, az nagyon hasznos lehet.”.

Egyre kevesebbet járnak bulizni, inkább odahaza próbálják meg feldobni a napjaikat kosztümös, kikötözős szexszel.

„Nem csak ilyenkor, egy párkapcsolatban bármikor hatékony lehet, ha új dolgokat próbálnak ki az ágyban. Minden elfogadott lehet a szexben akkor, ha mindkét fél akarja és élvezi a dolgot. A nőknek gyakran problémát okoz szülés után a szexuális együttlét, hiszen nagyon komoly testi, lelki és hormonális változáson mentek keresztül. Fontos, hogy a férfi megértő legyen.”

Anyunak és apunak hívják egymást.

„Ez eleinte tükrözheti azt is, hogy örülnek az új szerepeknek, és kedvesnek tartják, hogy így nevezik egymást. Arra viszont ügyelni kell, hogy ne ragadjunk bele ebbe, tudjunk másként is szólni a társunkhoz.”

A karrierjüket látják végső menedéknek. Ahelyett, hogy egymással foglalkoznának, Lily a művészetekkel, Marshall pedig a környezetvédelemmel kezd extra időt tölteni. Marvin kárára. De vajon az intimitástól való menekvés megoldás lehet?

 

„Általános probléma, hogy mire a férfi hazaér a munkából, addigra a nő holtfáradt, feszült, türelmetlen, hiszen egész nap az otthoni teendőket végezte és a gyerekkel foglalkozott. Ez hosszútávon vezethet oda, hogy a férfi a munkába menekül és ott keresi a sikerélményt.”

Kíváncsi rá, hogy Lily és Marshall házassága túléli-e a viszályokat? Akkor nézze az Így jártam anyátokkalt a Comedy Centralon, hétfőnként 20:00 órától!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*