Hátborzongató ajándék a Centrál rajongóinak

Fotó: Sárosi Z.

Aki szereti, hogy a hideg futkos a hátán egy színházi előadás megtekintése közben, üljön be a Centrál Színház 2:22 című szellemidézésére, nem fog csalódni. Annyit elárulhatunk: a kísértet valóban megjelenik, csak nem ott, akkor és úgy, ahol, amikor és ahogyan a néző számítana rá.

A végtelenül egyszerű történetet – egy fiatal házaspárhoz vendégségbe érkezik tudós férfitagja régi szerelme új, agyilag sokkal kevésbé kvalifikáltnak mondható kedvesével – időről időre félelmetes és megmagyarázhatatlan epizódok fűszerezik, amelyek miatt teljesen más irányba terelődik a szó az unalmasnak induló beszélgetés során, sőt a beszélgetés résztvevői egyre kendőzetlenebbül egymást kezdik vádolni, mi több, gyűlölni a lassan észvesztő rettegést kiváltó eseményekért.

Az átlagosnak nem mondható vendégeskedésnek két rendőr megjelenése vet véget, ami viszont továbbra sem ad elégséges magyarázatot a történtekre…

Az angol Danny Robins kísértettörténetének hazai ősbemutatója december 30-án este 20:22 perckor  volt a Centrál Színházban, Puskás Tamás rendezésében. Aki szereti a körömrágós felnőttmeséket, ennek a misztikus thrillernek a megtekintése kötelező gyakorlat. Egy pszichiáter, Ágoston Katalin, egy asztrofizikus, Lengyel Tamás, egy tanárnő, Martinovics Dorina és egy hidegburkoló, Mészáros András külön-külön és együtt sem képes megfejteni ijesztő tapasztalatait, megválaszolni azokat az egyszerű kérdéseket, amelyek megnyugtatnák a pattanásig feszült társaságot.

A magyar tévésorozatok kedvelői a Jászai-díjas Lengyel Tamást (Jóban Rosszban, Kossuthkifli, Válótársak, Munkaügyek) rendkívül élvezetesnek találhatják különösen A mi kis falunkban játszott szerepe után, mint a racionalitás rendíthetetlen szószólóját látni ebben a darabban.

Horváth Gábor Miklós