Hatan vehettek át Junior Prima-díjat magyar sajtó kategóriában

Az idei díjazottak Oroszi Babett, az Átlátszó hírportál munkatársa, Máté Bence természetfotós, Csiki Gergely, a Portfolio gazdasági hírportál munkatársa, Bihari Ádám, a TV2 riportere, Seres Gerda, az InfoRádió munkatársa és Jenei Miklós, az Index hírportál újságírója.
A díjazottak kétmillió forint pénzjutalomban részesültek, valamint megkapták Horváth Csaba Árpád kisplasztikáját, amelyet a díj mecénási feladatait ellátó Kavosz Zrt. erre az alkalomra terveztetett.
A hat díjazottat 54 jelölt közül választotta ki a Kavosz által felkért zsűri, melynek tagjai Vitray Tamás Kossuth-díjas újságíró, Kálmán Olga újságíró, televíziós műsorvezető, Krizsó Szilvia újságíró, Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja, Gazsó L. Ferenc, az MTI vezérigazgatója, Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatója, Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint Krisán László, a Kavosz Zrt. vezérigazgatója voltak. A díjakat a zsűri tagjai adták át.
A Junior Prima-díj a Prima Primissima Alapítvány elismerésének kiterjesztéseként jött létre. Magyar sajtó kategóriában 2008 óta évente díjazzák a harminc év alatti fiatal, munkájuk iránt elkötelezett, alapos szakmai tudással rendelkező újságírókat.

Forrás:MTI