Hatalmas bukások a start után

Már korán reggel óriási volt a nyüzsgés a paddockban, hatalmas érdeklődéssel várták a nézők, hogy kezdetét vegyék a bemelegítő edzések. Talmácsi Gáborék a tegnapi, órákon át tartó meeting alapján állítottak a motoron, ami az időeredményt elnézve jó döntésnek bizonyult. A magyar motoros hat tizeddel megjavította kvalifikációs idejét.

Monza_pat_dop_ssp 248

Talmácsi Gábor (Olaszország, Monza)

Az idő múlásával a lelátók még inkább megteltek. Már a versenyekre készült mindenki. Látványból és izgalomból nem volt hiány. A Supersport versenye 13:30 órakor startolt. Először, és ami ez után következett, azt senki sem akarta elhinni. Az első rajt után további kétszer álltak rajthoz a versenyzők, mivel hatalmas bukások jellemezték a start utáni időszakokat és volt, hogy egy kigyullad versenymotor miatt kezdtek piros zászlót lengetni a versenybírók. A harmadik rajtnál már 10 körösre redukálták a verseny távját, de egy újabb tömegkarambol miatt azt is leintették az első körben és a Superbike második versenye utánra halasztották a Supersport kategória futamát. 16.30 órakor nyitott a boxutca és immár negyedszerre készültek a rajthoz a csapatok. A sok újraindítás miatt az ideális keverékből nem maradt új szettjük Talmácsiéknak, így kockáztattak. Nem a keveset használt, majd visszahűlt gumikkal szerelték fel Hondáját, hanem teljesen új, de kemény keverékűvel.

Gábor a 16 helyről indult a 10 körös versenyen. Jól rajtolt, de a 2. körben a sikán bejáratánál nem volt tapadása a hátsó guminak és kiment a pályáról. Többen is elmentek mellette, csak a 25.helyre tudott visszajönni. Minden tőle telhetőt megtett és sikerült ugyan befejeznie a versenyt, ami ilyen előzményekkel már önmagában félsikernek számít, de pontot nem tudott szerezni.

A versenyt Sam Lowes nyerte, Florian Marino és Lorenzo Zanetti előtt.

Talmácsi Gábor:- A 4. rajt után a 16 pozícióban voltam, amikor a 2. körben a sikán előtt nem sikerült bevennem a kanyart és át kellett hajtanom egy lassítón a biztonsági zónában, így visszacsúsztam a 25. helyre. A negyedik versenyre a megmaradt kemény, de új gumikat tettük fel, ami sajnos nem jött be, és emiatt végig kriminális volt a tapadás. Mindent beleadtam és végül a 18.helyre értem fel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*