Hat ellenzéki párt közös megemlékezést tartott a budapesti orosz nagykövetségnél

Az MSZP, a DK, az LMP, az Együtt, a PM és az MLP közös főhajtással emlékezett szombat délután Budapesten az orosz nagykövetség előtt Borisz Nyemcov ismert orosz ellenzéki politikusra, akit szombatra virradóra lőttek le Moszkvában.

    Az MSZP által szervezett megemlékezésen a pártok képviselői egy-egy szál virágot helyeztek el a nagykövetség előtt, majd néhány szóban emlékeztek meg a történtekről.
    A rendezvényen több párt képviselője is felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy reagáljon a Moszkvában történtekre.

Horváth Zsófia és Barabás Richárd, a Párbeszéd Magyarországért önkormányzati képviselői, Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt (MLP) ügyvivője és alapítója, Fodor Gábor, az MLP elnök-alapítója, Szél Bernadett és Schiffer András, a Lehet Más a Politika társelnökei, Kunhalmi Ágnes, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) budapesti elnöke, Harangozó Tamás, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese és Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője, Varju László, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke, Kerék-Bárczy Szabolcs, a DK elnökségi tagja valamint, Szelényi Zsuzsanna, az Együtt - a Korszakváltók Pártja elnökségi tagja és Szigetvári Viktor, a párt elnöke (elöl b-j) közös főhajtással emlékeznek meg az ezen a napon Moszkvában meggyilkolt Borisz Nyemcov ismert orosz ellenzéki politikusról a budapesti orosz nagykövetség előtt 2015. február 28-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Horváth Zsófia és Barabás Richárd, a Párbeszéd Magyarországért önkormányzati képviselői, Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt (MLP) ügyvivője és alapítója, Fodor Gábor, az MLP elnök-alapítója, Szél Bernadett és Schiffer András, a Lehet Más a Politika társelnökei, Kunhalmi Ágnes, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) budapesti elnöke, Harangozó Tamás, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese és Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője, Varju László, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke, Kerék-Bárczy Szabolcs, a DK elnökségi tagja valamint, Szelényi Zsuzsanna, az Együtt – a Korszakváltók Pártja elnökségi tagja és Szigetvári Viktor, a párt elnöke (elöl b-j) közös főhajtással emlékeznek meg az ezen a napon Moszkvában meggyilkolt Borisz Nyemcov ismert orosz ellenzéki politikusról a budapesti orosz nagykövetség előtt 2015. február 28-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Forrás:MTI