Hárommilliárdból újulhat meg az egri szennyvízcsatorna-hálózat

Mintegy hárommilliárd forintos uniós és hazai forrásból újíthatja meg Eger a város szennyvízcsatorna-hálózatát – tájékoztatta a hevesi megyeszékhely polgármesteri hivatalának médiareferense kedden az MTI-t.

    Zentai László közölte: a kormány kiemelt projektként nevesítette a szennyvízcsatorna-hálózat fejlesztését és a szennyvíztisztító-telep korszerűsítését célzó beruházást, amelyre a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében 2,62 milliárd forint támogatást, valamint 300 millió forint, hazai költségvetésből megtéríthető önerőt biztosít Eger számára.
    A tervezett fejlesztést a támogatott pályázók a nemzeti fejlesztési miniszter által alapított Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. projektfelügyelői segítségével végzik el, s egyben ez a szervezet látja el a fejlesztési konzorcium vezető szerepét is.
    Zentai László emlékeztetett Habis László (Fidesz-KDNP) egri polgármester szavaira, miszerint a beruházás révén megújulhat a belváros és a déli iparterület közötti szennyvíz-főgyűjtőcsatorna, az egri szennyvíztelepet lefedik és korszerűsítik az üzemet, így az iszapkezelés energiahatékonyabbá válik.

Forrás:MTI