Három magyar arany a Bocskain

Szombaton a döntőkkel befejeződött az 58. Bocskai István Ökölvívó Emlékverseny, mely versenynapon hivatalosan még 7 magyar bokszoló volt érdekelt.

 

Öt magyar versenyző közül ketten, Harcsa Zoltán (75 kg) és Darányi Zsolt (69 kg) hagyta el győztesen a szorítót, míg az már pénteken eldőlt, hogy Varga Miklós (60 kg) aranyérmes lesz, hiszen ellenfele, Gálos Roland keze megsérült a győztesen megvívott elődöntőjében.

Az öt magyar ringbe lépő finalista közül elsőként az 56 kilogrammos Gálos Viktor lépett ringbe, s pontozásos vereséget szenvedett a kazah Adilet Kurmetovtól. A következő magyar pedig Darányi Zsolt volt, aki már a korábbi napokban is nagyszerűen teljesített, a torna egyik kellemes hazai meglepetését szolgáltatta, a döntőben aztán feltette a koronát addigi produkciójára. A nagyváltósúlyú (69 kg) fináléban ugyanis az orosz Tamerlan Magmedovval kellett összecsapnia, s nagy csatában, 2-1-es pontozással sikerült riválisát legyőznie. Az elsőéves felnőtt Darányi teljesítménye azért is figyelemre méltó, mivel a torna során bokszolt olimpiai résztvevővel, és Európa-bajnokkal is. Érdekesség, hogy Darányi sarkában kanadai mestere, a versenyzőként olimpiai érmes Chris Johnson volt.

 

Sorrendben a középsúlyú finálé jött, egy magyar-magyar találkozó, melyen az esélyek egyértelműen az olimpiai és világbajnoki ötödik, Európa-bajnoki bronzérmes Harcsa Zoltán mellett szóltak Bugyik Imre ellenében. Szántó Imre tanítványa nem is okozott csalódást és simán, 3-0-ra nyert.

 

A viadal utolsó döntőjében aztán Bernáth István a papírformának megfelelően, de igen szoros mérkőzésen, kikapott az orosz Szergej Jegorovtól. A magyar csapat így három arany-, négy ezüst- és négy bronzéremmel zárta a nemzetközi tornát, melynek legjobb hazai bokszolója Harcsa Zoltán, legjobb külföldi öklözője pedig a kazah Aslandbek Simbergenov (64 kg) volt. A magyar klubok versenyét a hajdúsámsoni Harangi Imre SE, a külföldi csapatokét Oroszország nyerte.

 

A kontinens legrangosabb idei tornáján 18 ország válogatottjának 106 versenyzője húzott kesztyűt a debreceni Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

 

Eredmények, döntők:

49 kg: Laishram Devendro Singh (indiai)-Erzsan Zsomart (kazah) 3-0

52 kg: Adilet Kurmatov (kazah)-anuel Fabrizio Capai (olasz) 3-0

56 kg: Jerzsan Ordebajev (kazah)-Gálos Viktor 3-0

60 kg: Varga Miklós-Gálos Roland mérkőzés nélkül

64 kg: Aszlandbek Simbergenov (kazah)-Manoj Kumar (indiai) 3-0

69 kg: Darányi Zsolt-Tamerlan Magomedov (orosz) 2-1

75 kg: Harcsa Zoltán-Bugyik Imre 3-0

81 kg: Raszul Gadzsimagomedov (orosz)-Nurdaulet Zsarmanov (kazah) 3-0

91 kg: Fabio Turci (olasz)-Erik Tlkanec (szlovák) 2-1

+91 kg: Szergej Jegorov (orosz)-Bernáth István 3-0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*