Harangozó- Mit tud a miniszterelnök Veress Áron pénzhamisítási ügyéről?

Az MSZP azt tudakolja, mit tud Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke Veress Áron pénzhamisítási ügyéről.

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón azt is kérdezte, Orbán Viktor pártelnökként indít-e vizsgálatot az ügyben, hogy milyen fideszes politikusoknak vannak még alvilági vagy más okból nemzetbiztonsági kockázatot is jelentő kapcsolatai.

Jutott-e a hamis pénzből a Fidesz pártkasszájába? Milyen kapcsolatai vannak a Fidesznek a moldáv vagy más alvilági körökkel? – sorolta kérdéseit.

Harangozó Tamás azt is firtatta, melyik fideszes politikus hagyta jóvá a párt szerdai, “teljesen hazug” közleményeit; a pártelnök indít-e vizsgálatot annak kiderítésére, hogy ezek a közlemények hogyan születtek és ki engedélyezte azok kiadását.

Az politikus azt mondta, a kilencmillió foritnyi hamis euróval lebukott Veress Áron ügye újabb bizonyíték arra, hogy valójában, hogyan is működik a Fidesz. Szerinte súlyos bűncselekmény történt és az is nagyon súlyos dolog, hogy az elkövetéssel a Fidesz ifjúsági tagozatának elnökét gyanúsítják.

Azt mondta, a Fidesz az ügyben egymás után adta ki a hazug közleményeket, és próbálja eltüntetni a nyomokat.

Közölte, a Fidesz azt állítja, hogy semmi közük Veress Áronhoz, 2012-ben kizárták a pártból, holott a párt honlapján szerdán még az ifjúsági tagozat elnökeként szerepelt, és ebben a minőségében vett részt tavaly decemberben Zalaegerszegen egy rendezvényen Gulyás Gergellyel, a parlament fideszes alelnökével közösen.

Az Index írt arról szerdán, hogy a nagyobbik kormánypárt ifjúsági tagozatának elnökénél találtak a rendőrök 30 ezer eurónyi hamis pénzt. A Fidesz azt közölte: nem a párt ifjúsági tagozatának elnöke Veress Áron, őt már 2012-ben kizártak soraikból. Hozzátették: semmilyen felelősséget nem vállalnak cselekedeteiért, s ha igazak a róla megjelent állítások, a törvény előtt kell felelnie tetteiért.