Happy Birthday Dunasziget Fesztivál!

Nemzetközi sztárokkal, freeride-kerékpárosokkal, repülőshow-val és bag jumppal várja a bulizni vágyókat a Dunasziget Fesztivál Bécsben. 2013. június 21. és 23. között harmincadik születésnapját ünnepli Európa legnagyobb ingyenes fesztiválja.

 Dunasziget-Logo

Az idén harminc éves Dunasziget Fesztivál „Ünnepeljünk együtt!“ mottóval június végén háromnapos szülinapi bulira hív. Ami 1984-ben családias tavaszi fesztiválként indult, mára Európa legnagyobb ingyenes szabadtéri rendezvényévé nőtte ki magát. A közönséget az ausztropop képviselői mellett nemzetközi sztárok szórakoztatják majd. A fellépők sorában többek között olyan húzóneveket találunk, mint Otto Knows, Rea Garvey, DJ Antoine, Amy Macdonald és Zucchero. A hatszáz órányi pop, rock, alternatív, house, hip-hop, elektronikus, country, sláger- és népzene mellett kabaréműsor illetve gyermek- és sportprogramok is várják a közönséget. Egy kerékpáros akadálypályán naponta háromszor profi freeride-kerékpárosok mutatják be tudásukat, de a bátrabbak saját ügyességüket is próbára tehetik majd. Egy tíz méteres magasságban kifeszített negyven méter hosszú kötélpályán pedig a legkülönbözőbb akadályok várnak a kalandvágyó partiarcokra. Az osztrákok Besenyei Pétere, Hannes Arch egykori Red Bull Air Race bajnok szombati repülőshowja minden bizonnyal az égre vonza majd a tekinteteket. Akit mégis inkább a mélység csábít, kipróbálhatja a bag jumpot: a gigantikus légpárna remek alkalmat kínál egy jó kis adrenalinlöketre szabadesés közben.

 

Dunasziget1-(c)HubertDimkoA város szívében zajló rendezvény nemcsak értékes zenei impulzusokat és kikapcsolódási lehetőséget ad Bécsnek, de fontos gazdasági tényező is. Évről-évre százezrek látogatnak el az ingyenes szabadtéri fesztiválra, melyből az osztrák fővárosnak közel 50 millió eurós haszna származik. A Wien Tourismus adatai szerint ez a rendezvény 50.000 szobafoglalást generál.

 

Részletes program: www.donauinselfest.at

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*