Hajós a saját esküvőjén is feszengett

Különleges helyzetben találta magát Hajós András a ma esti Hajós a dobozban felvételekor. A SuperTV2 műsorának szerda esti epizódjában egy rabbi napját követte végig és a zsidó esküvő után elárulta, ennél csak a saját lagziján feszengett jobban.

 

hajos_rabbi1A Hajós a dobozban mai adásában András ismét különleges feladatot kapott: egy rabbi két napját követte végig úgy, hogy minden feladatból igyekezett kivenni a részét. A műsorvezetőt meglepte, hogy az a környék, ahol mindennap jár, valójában a zsidó vallási élet számos kegyhelyét rejti magába, ami az utca embere számára legtöbbször láthatatlan marad. A rabbival egy hagyományos zsidó esküvőre készülve meglátogatják a Mikvét, ahol az esküvői edény és pohárkészletet merítik víz alá. András ezután saját kezével készít ünnepi kalácsot egy kóser pékségben az ifjú párnak, ám itt sem a hagyományos technikát követi, hiszen saját elmondása szerint is képtelen fonást készíteni. A másnapi esküvőn érdeklődve szemlélte az eseményeket, de kívülállóként nehezen élte bele magát a szertarásba.

–          Erre az esküvőre nagyon kíváncsi voltam, mert ebben az én kezem munkája is benne van. Sem a fel, sem a lefátyolozást nem értettem, nem tud eljutni a tudatomig a jelentősége, ezek a szokások, ezek a tennivalók, egyszerűen nem ez a lényeg szerintem. Itt nők kísérték a nőket, férfiak a férfiakat, na most ha valaki azt állítaná, hogy egy katolikus esküvőn is így van, elhinném. Idétlenül éreztem magamat, mert teljesen idegenként ott vagyok egy esküvőn, látják, hogy a rabbi beszél velem, de végeredményben ennél idétlenebbül is éreztem már magam számos más helyzetben. Például a saját esküvőmön. – avatta be a nézőket érzéseibe András.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*