Gyutai Adrián: „Nagyon jól érzem magam a motoron”

Tökéletesen felkészült eddigi pályafutása egyik legnehezebb versenyhétvégéjére Gyutai Adrián. A Tomracing Motorsport Team versenyzője október 18-19-én rajthoz áll Mugellóban az olasz bajnokság utolsó futamán. A 23 éves paksi motoros 300 kört tett meg szimulátoron, majd élesben is tesztelt a legendás pályán, így készen áll a nagy megmérettetésre.

Nagy lehetőség előtt áll Gyutai Adrián: a Tomracing Motorsport Team motorosa szponzorainak hála, október 18-19-én rajthoz áll Mugellóban a 2014-es olasz bajnokság (CIV) National Trophy 600 kategóriájában. Az olasz sorozat a világ egyik legerősebb bajnoksága, így Adrián igen komoly mezőnyben bizonyíthatja tehetségét.

2014-Gyutai Adrián-Mugello2Ennek megfelelően állította össze a felkészülését, hiszen az elmúlt három hétben naponta futott, kerékpározott, valamint edzőteremben erősített, hogy fizikailag tökéletes állapotban legyen a bajnoki futamra. Miután eddig még sosem versenyzett Mugellóban, így nagyon jól jött Lénárt Ágota sportpszichológus segítsége: a 23 éves paksi motoros legalább 300 kört teljesített a legendás pályán egy szimulátorral. Persze ez nem helyettesíthette a valódi pályán szerzett tapasztalatokat, ezért Adrián csütörtökön egy teljes napon keresztül tesztelt a verseny helyszínén.

„Kicsit felemásra sikeredett a tesztnap, hiszen az időjárás nem kedvezett nekünk. Hol vizes, hol félig száraz, hol teljesen száraz volt a pálya, így csak egy teljes értékű száraz edzést tudtam végigcsinálni. Igaz, így esőgumikkal is tudtam motorozni, így mindkét esetre közeledünk az optimális beállításokhoz. Viszont nagyon jól érzem magam a motoron, egy kis finomítás hiányzik még, és készen állunk a versenyhétvégére. A pálya és az olasz bajnokságot körülvevő közeg nagyon tetszik, és ahogy arra számítottam, hihetetlenül erős mezőny gyűlt össze. Szeretnék minél jobban szerepelni, ám ehhez még rengeteget kell dolgoznunk” – fogalmazott Gyutai Adrián.

A Tomracing Motorsport Team csapatfőnöke hisz versenyzőjében, akit képesnek tart egy komoly eredmény elérésére.

“Mindannyian bízunk Adriánban, és nagy reményekkel várjuk az olaszországi megmérettetést. Persze tisztában vagyunk azzal, hogy ez a hétvége most inkább csak az erőviszonyok felmérését szolgálja, és ezért semmit sem szeretnénk feleslegesen kockáztatni. Ez mindenképp egy fontos állomás Adrián és a csapat életében, amely döntő lehet az esetleges további célok meghatározásában” – jelentette ki Miklósy Tamás.

Gyutai Adrián bemutatkozása az olasz bajnokság utolsó versenyén vasárnap a következő csatornákon követhető nyomon: a civ.tv ès asportube.tv (11.15kor) élőben közvetíti Adrián futamát.