Gyutai Adrián: „Készen állok a nagy kihívásra”

Újabb bizonyítási lehetőséget kap a vállműtéten átesett Gyutai Adrián, akinek augusztus elején, több helyen eltört a kulcscsontja, zúzódott a láb-, és kézfeje, három foga letört és alaposan meghúzódott a nyaka. A Tomracing Motorsport Team versenyzője október 18-19-én rajthoz áll Mugellóban az olasz bajnokság utolsó futamán.

Amikor augusztus végén hivatalosan is bejelentették, hogy idén elmarad a gyorsaságimotoros Európa-bajnokság, nagyon úgy tűnt, hogy a korábban vállműtéten átesett Gyutai Adrián számára befejeződött az idei szezon. A Tomracing Motorsport Team motorosa azonban mindent megtett a minél gyorsabb felépülése érdekében, és a 23 éves paksi sportoló rehabilitációjában részt vállaló Orosz Csilla gyógytornász, Lénárt Ágota sportpszichológus és a Kaqun Magyarország Kft. szakemberei segítségével remekül tért vissza: futamgyőzelmet és dobogós helyezéseket szerzett a Slovakiaringen rendezett Alpok-Adria és IMRC Superstock 600-as kategória bajnoki zárásán.

Ám ezzel sem ért véget Adrián idei szezonja, hiszen szponzorainak hála, október 18-19-én rajthoz áll Mugellóban a 2014-es olasz bajnokság (CIV) National Trophy 600 kategóriájában. Az olasz sorozat a világ egyik legerősebb bajnoksága, így a Tomracing Motorsport Team versenyzője igen komoly mezőnyben bizonyíthatja tehetségét.

„Nagyon örülök annak, hogy elindulhatok az olasz bajnokság idei utolsó futamán Mugellóban, a Superstock 600-ban kiírt National Trophy 600 kategóriájában. Vélhetően eddigi pályafutásom legerősebb mezőnyében fogok rajthoz állni, éppen ezért nagyon komoly felkészülésben veszek részt a futam előtt. Teszteltem egy napot a Hungaroringen, ahol a több mint hatvan kör alatt sikerült a lehető legjobban beállítani a motoromat. Fizikálisan is kezdem utolérni magam. Elsősorban a tapasztalatszerzés lesz a célom, de természetesen mindent megteszek annak érdekében, hogy minél jobban szerepeljek. A pálya még ismeretlen a számomra, de a versenyhétvége előtt egy tesztnapot sikerült beiktatnunk, így lesz elég időm hozzászokni és megismerni a legendás mugellói aszfaltcsíkot a vasárnapi versenyig” – fogalmazott Gyutai Adrián.