Gyulay Zsolt: jól áll a jubileumi futam jegyértékesítése

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint időarányosan jól állnak a július utolsó hétvégéjén sorra kerülő, jubileumi, 30. Forma-1-es Magyar Nagydíj jegyeladási mutatói.

    A sportvezető az M1 aktuális csatornának pénteken azt mondta, előzetesen a tavalyi eladási adatokhoz képest 5 százalékos növekedést irányoztak elő, ehhez képest eddig 10 százalékkal több belépő fogyott el, mint 2014-ben, ugyanebben az időszakban.
    “Nagy versenyre készülünk, ez lesz a 30. Magyar Nagydíj, ennek megfelelően rengeteg kísérő programot terveztünk. Pénteken a második szabadedzés után jubileumi koncert lesz, de számos más apró meglepetéssel is várjuk a nézőket” – mondta Gyulay Zsolt.
    A sportvezető a most hétvégén, a Duna felett sorra kerülő Red Bull Air Race műrepülő-versennyel kapcsolatban kiemelte, hogy nemcsak a Hungaroring Sport Zrt. dolgozik gőzerővel és megfeszített munkával az esemény megrendezésén, hanem a magyar honvédség is. Hangsúlyozta, hogy a hadsereg szerepvállalása nélkül nem lehetne megrendezni a világ legjobb műrepülő pilótáit felvonultató sorozat budapesti futamát.
    “Több száz fővel fognak felvonulni, de nemcsak a rendezésben segítenek, hanem szombaton és vasárnap is félórás bemutatót tartanak a nézőknek, többek között búvárok és ejtőernyősök részvételével” – mondta Gyulay Zsolt, s hozzátette, a Red Bull Air Race szervezői is dicsérték a magyar katonák összeszedett munkáját.
    A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója kitért rá, hogy a műrepülő versenysorozat egyetlen magyar résztvevője, Besenyei Péter egy vadonatúj fejlesztésű Edge 540-es géppel várja a küzdelmeket, s ezzel megnőttek az esélyei a jó szereplésre.
    A Red Bull Air Race hat év után tért vissza Budapestre. Legutóbb, 2009-ben 650 ezer néző figyelte a felfújható kapuk között zajló száguldást, s idén is legalább ötszázezer szurkolót várnak a programra.

Forrás:MTI