Gyulay Zsolt: „Ez a viadal is bizonyította, milyen népszerű az autósport”

Tökéletes rendben lezajlott a szombati program, és Turán Frigyes és Zsíros Gábor várja az élen a folytatást a Hungaroringen rendezendő idei Szilveszter Rallye-n.

 

Szombaton lezajlott az idei, 15. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye első napja, amelyen semmiféle gond vagy probléma nem hátráltatta a versenyzőket az esti száguldásban. Az első indulót a rajtceremónián Gyulay Zsolt, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke, a Hungaroring elnök-vezérigazgatója indította útnak, aki elmondta, mindenki számára jelzésértékű lehet az a tény, hogy az év utolsó autóversenyén 240-en álltak végül rajthoz. Ez a hatalmas mezőny egyértelműen bizonyítja, hazánkban igenis komoly létjogosultsága van a technikai sportoknak. Az első nap után az abszolút verseny élén Turán Frigyes és Zsíros Gábor áll. 

 

Fantasztikus hangulatban, többezer néző előtt kezdődött meg a Hungaroringen a jubileumi, 15. alkalommal megrendezett Szilveszter Rallye, melyen idén 240-en álltak rajthoz, ami abszolút rekordnak számít a verseny történetében.

 

Az első rajtolót Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója és az MNASZ elnöke indította el, majd este fél kilencig folyamatosan vágtak neki az első gyorsasági szakasznak a versenyzők, melyet a Hungaroringen belül, egy 6,5 kilométeres távon jelöltek ki a szervezők.

 

Számomra immár sokadszor bizonyosodik be, hogy 2013 a magyar autósport éve, hiszen a versenyzői és sportszakmai, sportdiplomáciai vonalon is komoly eredményeket tudunk felmutatni az idén. Ráadásul egy egészen fantasztikus, rekordokat hozó versennyel tudjuk elbúcsúztatni ezt az évet, így az a meggyőződésem, az idei Szilveszter Rallye-val rákerült a pecsét a magyar autósport jeles bizonyítványára. Ez a jubileumi viadal is bebizonyította, milyen népszerű az autósport Magyarországon, hiszen ekkora mezőny még sosem indult egyetlenegy hazai rallye versenyen sem. Örülök, hogy a remek eredményekhez, akárcsak a mostani viadal sikeréhez a Hungaroring is hozzájárult, és hiszem, hogy az idei évet 2014-ben képesek leszünk felülmúlni. Egyértelművé vált, hogy a technikai sportoknak igenis létjogosultsága van hazánkban, és teljes összefogással még jobbá és eredményesebbé tehetjük a magyar autósport valamennyi ágazatát” – fogalmazott Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója és az MNASZ elnöke.

 

Maga a szombati program minden gond és problémamentesen lezajlott, a nézők nagy figyelemmel követték a sötétben is hatalmas sebességgel száguldó versenyautókat. A versenyzőknek nagyon tetszett a szakasz – a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum is bekerült idén a verseny nyomvonalába –, és a hangulatot az sem vetette vissza, hogy estére azért rendesen lehűlt a levegő. Az abszolút versenyben végül Turán Frigyes és Zsíros Gábor várja az élen a vasárnapi folytatást, melynek keretein belül hat gyorsasági szakaszt rendeznek meg a Hungaroringen belül és kívül.

A jubileumi, 15. Szilveszter Rallye abszolút állása (szombat)

1. Turán Frigyes, Zsíros Gábor (magyar, Peugeot 207 S2000) 5:56.8, 2. ifjabb Cseh Vilmos, Fejes Gábor (magyar, Mitsubishi Lancer EVO) +0.8 másodperc, 3. Beppo Harrach, Leopold Welsersheimb (osztrák, Mitsubishi Lancer EVO) +1.4 másodperc, 4. ifjabb Vincze Ferenc, Kuti Péter (magyar, Mitsubishi Lancer EVO) +8.3 másodperc, 5. Kazár Miklós, Dallos Ferenc (magyar, Mitsubishi Lancer EVO) +10.5 másodperc.

 

Vasárnapi program

December 29.

2. gyorsasági szakasz 8 km 7:18 (első autó) – Hungaroring külső

3. gyorsasági szakasz 7,5 km 7:31 (első autó) – Hungaroring belső

SZERVIZ

4. gyorsasági szakasz 8 km 10:44 (első autó) – Hungaroring külső

5. gyorsasági szakasz 7,5 km 10:57 (első autó) – Hungaroring belső

SZERVIZ

6. gyorsasági szakasz 8 km 13:50 (első autó) – Hungaroring külső

7. gyorsasági szakasz 7,5 km 14.03 (első autó) – Hungaroring belső

EREDMÉNYHIRDETÉS – 19.00 (Hungaroring, Knézy Jenő terem)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*