Győrfi Alen: Vissza a tegnapi beállításokhoz!

A H-Moto Team versenyzője, Győrfi Alen számára a második nap nem alakult olyan jól a FIM Superstock 1000 Kupa portimaói hétvégéjén, mint az első. A magyar motoros ugyan tudott javítani valamelyest tegnapi legjobb idején, ám a 12.-ről így is a 19. helyre csúszott vissza a két időmérő edzés összesített eredménylistáján, így ebből a pozícióból várhatja a vasárnapi futam rajtját.

A FIM Superstock 1000 Kupa rangos nemzetközi mezőnyében nem babra megy a játék, itt, aki stagnál, az máris elbukott, és az is bajban van, aki csak minimális mértékben tud gyorsulni előzőnapi legjobbjához képest. Jól tudja ezt a H-Moto Team csapata is, ezért Alen pénteki remeklése és az első időmérő edzésen elért 12. helyezése ellenére változtattak a BMW beállításain, és szombaton egy merőben másfajta megoldással próbáltak még tovább gyorsulni.

A nagy végsebesség helyett ezúttal inkább a pálya technikásabb, kanyargósabb részeire hangolták a motort (tegnap 288 km/óra volt Alen csúcssebessége a célegyenesben, míg ma 281,3), ám ez a pilóta elmondása szerint nem igazán vált be, hiszen összességében nem nyertek annyit a kanyarokban, mint amennyit az egyenesekben veszítettek a változtatás miatt.

A vasárnapi warm up-on ezért visszatérnek az eredeti, pénteken használt setuphoz, és remélhetőleg pénteki formájukra is újra rátalálnak. Tragédia nem történt, nincsenek messze a pontszerző helyek, holnap lehet javítani!

Győrfi Alen:- „Ma kipróbáltunk egy másik beállítást, de úgy tűnik, holnap vissza kell térnünk a tegnapi setuphoz, mert ez a mostani nem igazán vált be sajnos. Két tizedet ugyan tudtam javítani a pénteki legjobbamhoz képest, de ezért a minimális gyorsulásért is nagyon sokat kellett birkóznom, és úgy érzem, az előzőleg használt beállítással jobban ment a motor. Holnap a bemelegítő edzésen ezért visszatérünk az első napi megoldáshoz, és meglátjuk, mire megyünk vele a mostani pályaismeretemmel, ami azóta is bővült. Nem vagyunk messze a pontszerző helyektől, ezért bízom benne, hogy a 19. helyről indulva is meg tudom majd csípni a top15-öt a futamon.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*