Györfi Alen pozitívan értékelte a Szlovák hétvégét

Az elmúlt hétvégén elkezdődtek az Alpok-Adria gyorsasági bajnokság küzdelmei, ahol Györfi Alen révén a H-MOTO Team is képviseltette magát. A tavalyi kiírás második helyezettje nem is tétlenkedett, egy első és egy negyedik hellyel hívta fel magára a figyelmet, és arra, hogy komolyan számolni kell vele.

 

„A hétvége előtt az időjárás jelentéseket figyelve, bármennyire is szerettük volna nem sok száraz időszakot ígértek. Ennek megfelelően egyetlen nap tudtunk csak a számunkra ideális, száraz körülmények között menni, a további napokon vizes aszfalton kellett teljesítenünk. Az időmérő edzésre még nem találtuk el igazán a megfelelő beállítást, és szerencsénk sem volt, hiszen néhány kör elteltével, egy bukás miatt piros zászlóval megszakították az etapot. Az újraindítás után már nem sikerült javítani az eredményünkön, így a tizennegyedik helyről várhattuk a másnapi első versenyt. Ott minden a várakozásainknak megfelelően alakult.

A száraz időben rendezett futamon sikerült jól rajtolni, az első kanyarban már harmadikként fordultam. A végére sikerült felküzdeni magam az első helyre, és összejött a győzelem is – megadva az alaphangot ezzel a második versenyre. Vasárnap szintén szárazon mehettünk, viszont hatalmas szél nehezítette a dolgunkat. Ennek ellenére a harmadik-negyedik helyen mozogtam, és négy kör után sikerült is az élre állnom, majd végig vezetve tartani a helyem.

Jól alakultak a dolgok, de sajnos az utolsó körben, az első féktávon utolért minket a balszerencse – egy fékezés után a kerék bepattogott, ami miatt nem tudtam sebességbe tenni a motort, és mentenem kellett. Az ilyenkor gyakorta bukással végződő affért sikerült elkerülnöm, de a kavicságyba csúsztam, és ezzel vesztettem pár pozíciót. Ez egy kivédhetetlen dolog volt, és a versenyben futott leggyorsabb kör ellenére is már csak a negyedik helyre tudtam behozni a motort. Összességében mindenképpen pozitív volt a hétvége, a győzelemnek nagyon örülök, az elszalasztott lehetőség miatt pedig nem bánkódom – ilyen a versenyzés!” – értékelte saját teljesítményét Györfi Alen

 

 

Kiadja: H-MOTO Team és Publicity Aim Kft

Szerző: Tóth Krisztián Márk

Képek: Alpe Adria Road Racing/ H-MOTO Team