Gyerekek és designerek alkottak együtt

Az Ökumenikus Segélyszervezet és a Design Terminál közös akciójában ma a Mini Terminál designműhelyben 5 fiatal magyar divattervező és 30, a Segélyszervezet által támogatott gyermek készített egyedi vászontáskákat a jövő heti (06.08.) Central European Fashion Days-en megrendezendő jótékonysági aukcióra.

A rendezvény háziasszonya Wolf Kati, énekesnő volt, aki az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntese.

Az akcióban Gyöngyösi Renáta – INER; Luu Anh Tuan – ANH TUAN; Erdei Gergely – ERLEN; Veszprémi Gabriella – KOMOD; Szűcs Ágnes – Gombold újra! Közép-Európa newcomer tervezők vettek részt.

Fotó: Fekete Dániel/MÖS

 A designerek által vezetett csoportok a tervezők egyedi arculatát kifejező közös alkotást készítettek. Mindemellett lehetőség nyílt minden gyermeknek a saját ízlésvilágát kifejező táska elkészítésére is, melyet magukkal vihettek emlékül az együtt töltött napról. A rendezvény végén a csapatok bemutatták alkotásaikat, elmesélték, hogy mit ábrázol az adott munka és  fantázianevet adtak a táskáknak. A különleges vászontáskák licitáláson találnak gazdára június 7-én, a Central European Fashion Days előestéjén tartott VIP fogadáson. A jótékonysági árverés bevételét az átmeneti otthonokban és gyermekjóléti intézményekben folyó munka támogatására fordítja a Segélyszervezet.  A nagyközönség az Ökumenikus Segélyszervezet Millenárison felállított standján tekintheti meg a vászontáskákból készült kiállítást június 8-án, a Central European Fashion Days-en.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*