Gyászolják a kivágott fákat, további negyen fát próbálnak menteni a Városligetben

Az LMP társelnöke arra szólította fel a Városliget Zrt.-t, hogy vonja vissza a negyven fa kivágásáról szóló kérelmét és készítsen olyan tervet, amelyik alapján fakivágás nélkül tudják elbontani az egykori Hungexpo épületeket.

Fotó: Juhász Melinda

    Szél Bernadett hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján illegitimnek nevezte a Városliget beépítését, hangsúlyozva, hogy a projektet a fővárosban élők háromnegyede ellenzi. Hozzátette, hogy a kutatások szerint a szálló por magas koncentrációja miatt a budapestiek rövidebb élettartamra számíthatnak mint a vidékiek, a port pedig elsősorban a fák köthetnék meg.
    Heltai László, a párt gazdasági szóvivője kijelentette, hogy a Városliget Zrt. parkfelújításról beszél, pedig ehelyett – véleményük szerint – egyszerűen csak ki akarják vágni a fákat az építési területen. Hangsúlyozta, hogy a cég faátültetésről is beszél, de a száz éves vagy azoknál is idősebb fákat nem lehet átültetni. Azt is kijelentette, hogy a projekt miatt “végleg süllyesztőbe kerül” a Városligetet jellemző parkjelleg.

Forrás:MTI