Futásban tartja magát karban a Barátok közt Krisztiánja

Az RTL Klub népszerű sorozatában Krisztiánt alakító Seprenyi László is megmérette vércukorszintjét az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sátránál a hétvégi Szívünk Napja rendezvényen, a Városligetben. A színész azt is elárulta, minek köszönheti kiváló kondícióját.

A Barátok közt szereplője több egészségügyi mérésre is vállalkozott szeptember 29-én, a Szívünk Napján. Seprenyi Lászlónak az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ingyenes szűrésén a vércukormérő kiváló értékeket mutatott. “Örülök, hogy rendben van a vércukorszintem, és hogy egészséges vagyok. Mivel a mindennapjaimat kitölti a sport, a jó mérési eredményt leginkább a rendszeres mozgásnak köszönhetem. Főleg futással tartom magam formában, de a szerepem miatt színpadi mozgás gyakorlatra is járok, ami sokszor kimerítő, de nagyon élvezem” – mondta a színész. Seprenyi László hozzátette: „Korábban katonai kiképzésen is részt vettem, melynek célja az volt, hogy még hitelesebben tudjam megformálni Bartha Krisztián karakterét.”

Az alapítvány novemberig látogatja végig az Egyszer Élünk Körúttal a legnagyobb fesztiválokat: az Édes Napok, a Víz, Zene, Virág Fesztivál, a Gyereksziget, Gourmet Fesztivál és a Sziget után a Békéscsabai Kolbászfesztivál következik október 27-én. A körút lehetőséget ad az egészségi állapot ellenőrzésére, a különböző betegségek esélyének, illetve az azokkal járó kockázatoknak a felismerésére. A vércukormérést a Dcont TREND gyártója, a 77 Elektronika Kft., a vérnyomásmérést a Tensoval comfort és a Tensoval duo control vérnyomásmérőket forgalmazó HARTMANN-RICO Hungária Kft., a koleszterinmérést pedig az Accutrend Plus forgalmazója, a Roche Magyarország támogatja majdnem fél éven át.

A Szívünk Napját a Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány rendezi meg minden szeptember utolsó vasárnapján. A Szívünk Napján hívják fel a figyelmet a szív és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre.

 Az Erős Antónia nevével fémjelzett Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország legjelentősebb, a cukorbetegség terjedése ellen küzdő nonprofit szervezetei közé tartozik. Magyarországon legalább másfél millió embert érint a diabétesz: ők nem fogyaszthatnak cukorral készült édességet.

Magyarországon ma 750 ezer regisztrált cukorbeteg él, és ugyanennyien nem is tudnak arról, hogy cukorbetegek. A cukorbetegség tünete az emelkedett vércukorszint, kezelésének célja pedig a vércukorszint rendezése. A kezeletlen cukorbetegségnek súlyos következményei lehetnek (vakság, amputáció, veseleállás, keringési problémák).

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány számos, főként a gyerekes családoknak és a fiatal felnőtteknek szóló programot szervez (Szárnyak és paták című mesekönyv egy cukorbeteg szereplővel, ingyenes egészségügyi szűrések, Egy Csepp Világnap, Cseppont Patikahét).

EGYSZER ÉLÜNK. A CUKORBETEGSÉG FIGYELMET KÖVETEL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*