Futamot nyert a 16 éves kamionversenyző

 Beni élete első győzelmét – Norbi eddigi legtöbb pontját szerezte Nogaroban

 Nehéz, de sikeres hétvégén vagyunk túl Nogaroban. A Kamion Európa-bajnokság ezen pályáján nem sok lehetőség van előzni, mert hosszú és gyors kanyarok vannak, nem lehet bebújni a másik mellé, ezért a rajtoknál sok minden eldőlhetett.

Pénteken a szabadedzéseken különböző beállításokat teszteltek pilótáink, de a rossz idő után hétvégén hatalmas meleg volt, így szombattól újra kellett kezdeni mindent. Az időmérőn Kiss Norbi harmadik lett, Major Benedek pedig 11. Az első futamban a rajt után Norbi maradt pozíciójában, előzésre nem volt lehetősége, így elsőfutamos dobogót ünnepelhetett, ami 12 Eb pontot ér.

Beni előrébb tudott menni, a 9. helyen autózott, folyamatosan támadva az előtte haladó pilótát, de az utolsó körben megérkezett mögé Reinert, aki majdnem kilökte pilótánkat, de Beni behozta kamionját a kilencedik helye, s mivel előtte megbüntették Vrseckyt, végül 8. lett, ami a fordított rajtsorrendnek köszönhetően Pole pozíciót jelentett a második futamon – és 3 Eb pontot.

Beni fantasztikusan rajtolt, elsőnek fordult, majd egy kisebb csatába keveredett, de megőrizte vezető helyét, majd folyamatosan szinte időmérő köröket autózva szakadt el a mögötte lévő gyári pilótáktól, s több másodperces előnnyel megnyerte a futamot, ami 10 Eb pontot jelent, valamint a kamionversenyzés történetében ő lett a világ legfiatalabb futamgyőztese!

Norbi a rajtnál rögtön előzni tudott, és végig harcban volt a harmadik helyért – de szép lett volna mindkét pilótánkat a dobogón látni! -, végül negyedik lett, újabb 7 Eb pontot begyűjtve.

Vasárnap még melegebb lett az idő, s a csapat nem találta meg a legjobb beállításokat, így Norbi “csak” az ötödik lett az időmérőn – tavaly hogy örültünk volna neki -, Beni viszont újabb fantasztikus eredményt ért el, ugyanis bejutott a Super Pole-ba, ahol a 9. helyet futotta meg.

 Az első futamon Norbi tartotta pozícióját a futam végéig, ötödik lett – 8 Eb pont -, Beni előtt pedig beragadtak a rajtnál, ami miatt ketten elmentek mellette, visszaesett a  11. helyre, és ott is intette le a kockás zászló.

A második futam rajtjánál Norbi rögtön előzött egyet, majd végig a harmadik helyen autózva ért célba, így ismét dobogóra állhatott – újabb 8 pont -.

Beni a rajtnál egyet előre tudott lépni, végig tartotta a tízedik helyet, begyűjtve 1 Eb pontot, ő a hétvégén összesen 14-et szerzett, Norbi pedig 35-öt.

Ez a hétvége volt csapatunk eddigi legsikeresebb versenye, most gyűjtöttük a legtöbb pontot, Major Beni megszerezte első futamgyőzelmét -16 évesen! – a Truck Race-en, és a csapatbajnoksággal együtt összesen hatszor álltunk a dobogón!

Otthonról ismét rengeteg bíztatást kaptunk, amit ezúton is köszönünk, következő versenyünk július 6-7-én Ausztriában lesz, ahova szeretettel várjuk kedves szurkolóinkat !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*