Fordulópont

Filmajánló: Fordulópont (Turning tide)

Színes, szinkronizált, francia kalandfilm   

Yann Madec élete lehetőségeként elindul a Vendée Globe-on, a világ leghíresebb földkerülő vitorlásversenyén, amelyet a szabály szerint egyedül kell teljesítenie. Kilenc nappal a rajtot követően már vezeti a versenyt, és amikor kezdené azt hinni, mindenkinek bizonyítani tudja rátermettségét, vitorlása megsérül, s előnyét feladva a szárazföld felé kénytelen navigálni, hogy újra versenyképessé tehesse hajóját. A javítást követően Yann a mezőny után indul, és a partoktól már messze eltávolodva veszi csak észre, hogy nincs egyedül a fedélzeten: Moussa, a szingaléz tinédzser a kikötőben fellopódzott a hajójára. Yannnak döntenie kell. Vagy visszafordul és szárazra teszi potyautasát, ezzel minden esélyét elszalasztva a végső győzelemre, vagy szembenéz a veszéllyel, hogy diszkvalifikálják, mivel a verseny szabályait megszegve nem egyedül utazik a fedélzeten. A férfi a segítségnyújtás és saját hiúsága között őrlődik: egyszerűen nem szeretne élete lehetőségéről egy menekült miatt lemaradni.

Ezzel kezdetét veszi a furcsa pár felejthetetlen világkörüli kalandja az óceánokon…

Christophe Offenstein ragyogó operatőrként, emlékezetes munkákkal a háta mögött készítette el első rendezését. A film főszerepét napjaink egyik legismertebb francia színésze, az Életrevalók, A szerelem művészete és a Ne zavarjanak! sztárja, François Cluzet alakítja, aki mellett Samy Seghir Mousse karakterét. A filmben főbb szerepben láthatjuk Guillaume Canet színészt (A part, Szeress, ha mersz) valamint a közelmúltban bemutatott Felcsípve sztárja Virginie Efira.

A Fordulópont fantasztikus képeivel és egy megható barátság történetével nemcsak a vitorlázás szerelmeseinek lesz emlékezetes mozi.

 

Rendezte: Christophe Offenstein

Szereplők: François Cluzet, Samy Seghir, Virginie Efira, Guillaume Canet,

Karine Vanasse, Arly Jover

Forgatókönyvíró: Frédéric Petitjean

Producer: Jean Cottin, Genevieve Lemal

Fényképezte: Guillaume Schiffman

Vágó: Véronique Lange

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*