Finálé a Generali gyerek Szigeten!

A Generali Gyerek Sziget idén utolsó alkalommal vár – ingyenes programjaival – kicsiket és nagyokat Hajógyári-szigetre, a búcsút pedig igazi sztárokkal és kulturális csemegékkel teszi még emlékezetesebbé: fellép Palya Bea, várja a lurkókat majd Balu kapitány, a TéVé Maci, de lesz Höcögtető és Lovasudvar, és felépül itt egy egész mesebeli falu, úgyhogy  mindenki jöhet Kukutyinba zabot hegyezni.

 suiget_gyermek

Az utolsó hétvége igazán gazdag programkínálattal vár kicsiket és nagyokat. Az MTVA M2 élménysziget több generáció szívét is megmelengeti majd, hiszen itt lesz a majd’ 50 éves TéVé Maci , de találkozhatunk a többi legendával is: Paprika Jancsival, Balu kapitánnyal és még sok régi ismerőssel. Felépül majd egy mesebeli falu is, a sokat hallott Kukutyin: itt minden úgy lesz, mint a mesékben, mint a mesebeli falvakban lenni szokott. Tehát az üveghegyen is túl, ahol a kurta farkú malac túr, Kukutyinban, szalagos copfba fonják a lányok haját, pödrős bajuszt kanyarítanak a fiúk orra alá, hogy aztán így nekikészülődve induljon a mulatság, tánccal, mesével, sok játékkal minden nap 10.00 és 18.00 óra között.

Lesz  gyermek táncház és játékok, vasárnap mesemondás és táncegyüttesek bemutatója, de ezalatt, aki akar  kézműveskedhet, vagy kipróbálhat sok-sok  népi játékot. A vidék is ideköltözik egy kicsit, hiszen a Magyar Turizmus Zrt. sátrában hazai tájak és programok színes kínálata vár mindenkit, itt akár az egész nyaralást is megtervezheti a család, vagy csak gondolatban bejárhatja Magyarországot.

A Generali Gyerek Szigeten nagyon sok helyszín Replacc, Ökojátszóház, helló, holnap!liget igyekszik a fenntarthatóság gondolatát népszerűsíteni, ehhez kapcsolódva, amíg a felnőttek olvasgatnak-tervezgetnek, Hangya Dani és különböző „zöld” intézmények nemzeti parkok, vadasparkok, erdészetek ügyességi, szemléletformáló játékokkal szórakoztatják a gyermekeket, akik játékos formában ismerkedhetnek meg az állatvilággal és hazánk természeti értékeivel.

A Vidékfejlesztési Minisztérium – háttérintézményeivel közösen – családi nappal ünnepli a Nemzetközi Duna Napot június 29-én, szombaton (10.00-18.00). Mindenkit szeretettel vár a Gyerek Sziget Környezeti és Művészeti Központ helyszínén, ahol kicsik és nagyok egyaránt megismerkedhetnek a Duna történetével, a folyó élővilágával. A gyerekek egy óriási akváriumon keresztül közelről tanulmányozhatják a dunai halakat. A Duna-Ipoly Nemzeti Park természetismereti játékokkal – Tapogasd ki a természetet!, Milyen nehéz a csuka? , a Duna-Dráva Nemzeti Park kézműves foglalkozásokkal, a Duna Múzeum óriás viza-kirakóval, a Fővárosi Vízművek egyebek mellett „víztakarékos háztartási trükkökkel” várja az érdeklődőket. Ha a kicsik a „Duna útlevéllel” minden állomáson teljesítik a játékos feladatokat, Duna napi ajándékok közül választhatnak. Aki kilátogat a programra, tevékenyen is hozzájárulhat a Duna sokszínű élővilágának megőrzéséhez, hiszen a 11 órakor induló szigetfelfedező-séta keretében lehetőség lesz kecsegetelepítésre. A túrát Kovács Péter, a Vidékfejlesztési Minisztérium vízügyért felelős helyettes államtitkára vezeti. A halakat az MTA ÖK Duna-kutató Intézet ajánlotta fel. a helyszínről bővebb információ itt található: http://www.sziget.hu/gyereksziget/hasznos_infok/terkep.

Az utolsó hétvégén emellett még lesznek sportprogramok, a trópusi hangulatot és élővilágot a Tropicariumban élvezhetjük majd, simogathatunk állatot a Juventus állatsimogatóban, lesz Bohóctanya artistákkal, Ninjaképzés, véradás és Ability park, sport és pihenés, zene és játszóház a piciknek. Az ingyenes újpesti buszjáratról, a részletes programról minden információ a www. gyereksziget.hu-n megtalálható és érdemes a rendezvény facebook oldalát is figyelni: www.facebook.com/GyerekSziget .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*