FIA WTCC Magyar futam május 5-én a Hungaroringen

Michelisz Norbert:Erőt kapok a csodálatos közönségtől
00000001honda_monza_idomero3_178A Honda ütőképes, magában hordozza a győzelmet, benne van a sebesség, csak idő kérdése minden – nyilatkozta honlapunknak Michelisz Norbert. Az FIA WTCC aktuális, 2012-tes privát világbajnoka már nagyon várja a május első hétvégéjén sorra kerülő Magyar futamot. Mint elmondta, óriási élmény, és nem csak neki, hanem az egész mezőnynek is a Hungaroringen versenyezni. A Magyar futam az egyik legnagyszerűbb, legfelemelőbb ünnepe az FIA WTCC-világbajnokságnak, és egy hatalmas lehetőség a számomra – mondta a hungaroring.hu-nak a Zengő Motorsport versenyzője.
– Feldolgozta már a tavalyi sikert, azt a csodát, hogy a magyar autósport első világbajnokaként ünnepelték?
– Hogyne, természetesen. De ez így is van rendjén. Mindig tovább kell lépni, a kudarcokon és az örömökön egyaránt.
– Szerénysége példamutató, ám azért mondjuk ki, ez mégis csak egy sporttörténelmi tett volt.
– Tudja, a téli időszak, a holtszezon segít ebben. Visszatekintettem az elmúlt esztendőre, felidéztem, átéltem a pillanatokat, újra és újra. Azt hiszem, ekkor fogtam fel igazán, mi történt velem. Annak is eljön ugyanis az ideje, amikor egy versenyző feldolgozza mindazt, amit már maga mögött tudhat. A pörgésben igazából nincs erre idő, mert rendre ott a következő feladat, amire koncentrálni kell, a téli időszak azonban, mint már említettem, lehetőséget ad a tisztázásra.
– Változott a megítélése a WTCC-ben attól, hogy immáron a privát világbajnokot köszönthetik a mezőnyben?
– Talán javult egy kicsit, de nem hiszem, hogy ettől gyökeresen másként tekintenének rám. Biztos jól mutat az önéletrajzomban ez az adat, viszont tudom, hogy rengeteg dolgunk van még, és sokat, még többet szeretnék elérni.
– Most éppen hova tovább?
– Mindig azt a cél tűzöm magam elé, hogy azt, amit már elértem, felülmúljam.
– Elnézve az idei szezon kezdetét, ezt nehéz lesz teljesíteni.
– Nem tudom. Ki tudja? Egy dolog azonban biztos, az elvárások társulnak a megértéssel. Azt látom, hogy a Hondánál adnak időt, és elég magasak az önmagunkkal szembeni elvárások is. Tehát rendben van minden. És aki járatos az autósportban, az pontosan tudja, hogy egy váltás, illetőleg valami újnak a felépítése az nem megy egyik pillanatról a másikra.
– Nem bánta meg, hogy a BMW-ről átnyergelt a Hondára?
– Egyáltalán nem. Mi több, a legjobb, leghelyesebb döntésnek tartom. Egyrészről teljes mellszélességgel mögöttem állnak, másrészről pedig van lehetőség az autóban. Mindig is arra vágytam, hogy legyen egy olyan technikai hátterem, mint amilyen most megvan.
Erre hajt minden autóversenyző.
– Mi van akkor, ha ilyen lesz a teljes szezon?
– Akkor sincs semmi gond. A Honda egyértelmű előrelépés. Máris bebizonyosodott, hogy a Honda képes a pole-t, az első rajthelyet megszerezni, míg a BMW erre nem volt alkalmas. A Honda ütőképes, magában hordozza a győzelmet, benne van a sebesség, csak idő kérdése minden. Mögöttünk a gyár felkészült mérnökei, akik azonnal és gyorsan reagálnak a problémákra. Folyamatosan javítanak, fejlesztenek. Azonnal nekifeszülnek a tökéletesebb technikai megoldásoknak, rohamléptekben halad a munka.
– Május első hétvégéjén következik a Hungaroring. Mit vár a Magyar futamtól, hogyan készül rá?
– Különösebben nem kell készülni. Várom, mint mindig, biztosan sokan leszünk. Nekem ez plusz erőt ad! Rengeteg erőt és magabiztosságot kapok attól a csodálatos, több tízezres közönségtől, no meg a várakozástól. Óriási élmény, és nem csak nekem, hanem az egész mezőnynek is a Hungaroringen versenyezni. A Magyar futam az egyik legnagyszerűbb, legfelemelőbb ünnepe a WTCC-nek,
és egy hatalmas lehetőség a számomra!
hungaroring.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*