Fényszőnyeggel a sötét adó ellen!

Az internetadóról szóló törvényjavaslat visszavonására szólította fel a kormányt Gulyás Balázs, a Százezren az internetadó ellen című, az új közteher ellen szerveződő Facebook-oldal alapítója vasárnap este, a budapesti József nádor téren tartott tüntetésen, ahol több mint tízezren gyűltek össze.

A Fidesz megsarcolja és becsapja az embereket és a saját választóit is, mivel 2008-ban még ők is az internetadó ellen voltak – hangoztatta a szónok a Nemzetgazdasági Minisztérium épülete előtti teret megtöltő demonstrálók előtt.

A több mint 200 ezer követővel rendelkező közösségi oldal alapítója közölte: 48 óra “haladékot adnak a kormánynak”, hogy visszavonja az internetadóra vonatkozó törvényjavaslatot; ha ezt nem teszik meg, kedden újra demonstrálni fognak.

A tervek szerint a FIDESZ Lendvai utcai székháza elé vonultak volna,ahol elrontott számítástechnikai eszközöket helyeztek volna el a székház előtt, amivel látványos gátat  kívántak volna emelni a sötét adó ellen. A rendőrség útját állta a tömegnek, így a Hősök terén ért véget a rendezvény. A 444 hírportál szerint, ennek ellenére azért jutott a régi alkatrészekből a székház elé.

Fotó: Dóka Attila