Felújítás miatt két hétre lezárják a pesti alsó rakpart déli szakaszát

Az M4-es metró Fővám téri szerkezetépítése keretében, valamint a közelmúltban levonult árvíz során keletkezett károsodások helyreállítása céljából felújítják a Salkaházi Sára rakpartot, azaz a pesti alsó rakpart Szabadság híd és Közraktár utca közé eső szakaszát. A munkavégzés időtartamára, 2013. augusztus 3-tól, szombattól várhatóan két hétre lezárják a forgalom előtt a Salkaházi Sára rakpartot. A BKK északi irányból a Belgrád rakpart – Fővám tér – Sóház utca útvonalat javasolja a lezárt útszakasz elkerülésére, míg dél felől a budai alsó rakpart igénybevételét ajánlják.

 

Az M4-es metró Fővám téri szerkezetépítésének keretében 2013. augusztus 3-tól, szombattól felújítják a Salkaházi Sára rakpartot, azaz a pesti alsó rakpart Szabadság híd és Közraktár utca közé eső szakaszát. A rakpart ezen részének pályaszerkezete a közelmúltban levonult árvíz során károsodásokat szenvedett, a helyreállítás – helyenként a teljes útszerkezet cseréje – ezért is időszerű. A várhatóan két hétig tartó munkavégzés idejére a pesti alsó rakparton az alábbi forgalomkorlátozásokat vezeti be a Fővárosi Önkormányzat közútkezelőjeként a Budapesti Közlekedési Központ (BKK):

  • A rakpart Havas utca és Közraktár utca közötti szakaszát lezárják. Északi irányból a rakpart forgalmát a Petőfi térnél a Belgrád rakpartra terelik, a Közraktár utca a Fővám tér – Sóház utca útvonalon lesz elérhető.
  • A korlátozás ideje alatt az alsó rakpart teljes területére busszal és tehergépkocsival tilos lesz behajtani, a turistabuszok ideiglenes várakozóhelyei a Belgrád rakpart 18. előtt lesznek.
  • Az alsó rakpart Irányi utca és Havas utca közötti szakasza északi irányból jelenleg egyirányú forgalmat bonyolít, amelyre csak a rakparton ideiglenesen kialakított várakozóhelyekhez érkező célforgalmat engedik be. A várakozóhelyeket elhagyni a Havas utcai csomópontban kialakított ideiglenes kapcsolaton keresztül a Vámház körút felé lehet.
  • Déli irányból a Közraktár utca forgalma a Csarnok tér – Pipa utca útvonalon a Vámház körúton bonyolódik. A Dél-Pestről Észak-Pest felé tartó átmenő forgalom számára a budai alsó rakpart igénybevételét javasolja a BKK.

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a munkavégzés idején a lehetőségekhez mérten zavartalan legyen a forgalom. Az okozott kellemetlenségekért a BKK a közlekedők türelmét kéri egyúttal köszöni  aközlekedők megértését.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*