Feledi János gyászol a MOM-ban

Márciusban újra látható a Feledi Project januárban nagy sikerrel bemutatott Rekviem című előadása. Március 30-án 19h kezdettel játszák a Nemzeti Táncszínház alternatív játszóhelyén a Mom Kulturális Központban.

A nagysikerű premier után most újra láthatja a közönség Feledi János-Feledi Project legújabb, januárban bemutatott rendezését, koreográfiáját  REKVIEM címmel.

Érdekessége, hogy az előadás zenéjét Balázs Ádám magyar származású Hollywoodi zeneszerző komponálta.

Balázs Ádám zeneszerző először készített magyar társulatnak táncelőadáshoz zenét. Több amerikai és hazai HBO filmnek és sorozatnak szerezte a zenéjét. Hősök Útja című munkáját 2006-ban a Carnegie Hallban is bemutatták New Yorkban.

A Rekviem táncelőadás sajátos zenei világú kicsit filmes, szimfonikus hatású mai kortárs elektronikai effektekkel van fűszerezve-mondták az alkotók, melyet március 30-án hallhat és láthat a közönség a Nemzeti Táncszínház alternatív játszóhelyén a MOM Kulturális Központ Nagyszínpadán.

Rekviem. Gyászmise. Kinek mit jelent egy Rekviem, milyen emlékek tódulnak fel benne, igazán egyéni.
Mindenkiben felveti a halálhoz való viszonyulás kérdését…..

Az előadás az élet és halál közti lebegés állapotát ragadja meg, letisztultan áhítatosan, mely felvillantja az élet körforgását és megújulását. A halál küszöbén álló ember szemszögéből látjuk az előadást aki a halálra, mint egy új korszak kezdetére való felkészülésként visszatekint életére.  Minden szép és keserű pillanata lepereg a szeme előtt.

Zűrös világban élünk amik sejtetik a gyászt. Bármerre megyünk, zárt falak! Életünk egy nagy labirintus, útvesztő, melynek végén az elkerülhetetlen találkozás az ismeretlennel: a halállal. Ezzel a gondolattal nehéz szembe nézni. Kötéltáncot járunk. Ahogy közeledünk a halálhoz, egyre erősebben húz a kötél, de elszakad. Ott lógunk a levegőben. Föld és ég között. Ez az állapot méltó atmoszférát kölcsönöz az emlékezésre.

Létünk elfogadásokból és elengedésekből áll.

Élet és halál megrendítő találkozása.

Tisztelgés szeretteink emlékének.

 

Előadók, táncművészek: Horváth Zita (Badora Társulat), Tóth Brigitta, Wéninger Dalma (Közép-Európa Táncszínház), Csizmadia Tamás (Badora Társulat), Darabont Áron, Frigy Ádám

Fény: Stadler Ferenc

Díszlet, látvány: Minorics Krisztián

Zeneszerző: Balázs Ádám

Rendező-koreográfia: Feledi János

 

  1. Március 30. 19h MOM Kulturális Központ Nagyszínpad